Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет начина који могу да помогну да се ИЗБАЦИ ВИШАК ВОДЕ из организма: Један минерал је посебно важан

Многи људи имају проблем са вишком воде

1675938154_shutterstock_1161628789.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Људско тело се састоји, у око 60 одсто, од воде и она је кључна за све аспекте живота. Међутим, ако се у телу задржава вишак воде, то може бити разлог за бригу.

Едеми су, веома често, безопасни, јављају се, рецимо, током лутеалне фазе менструалног циклуса, чести су и у трудноћи. Ипак, могу да буду и знак опасних болести - поремећаја у раду срца, јетре, бубрега.

Ако желите да се ослободите вишка воде, нарочито кад вам већ смета тежина коју он изазива, следећи савети ће вам бити од велике користи.

Избацивање вишка воде

Редовно вежбајте

Вежбање је један од најбољих начина да се ослободите вишка воде преко знојења. Спортисти то врло добро знају, јер им се дешава да пре и после тренинга или утакмице вага покаже и по килограм и више разлике. Док вежбамо, вода се се истискује из ћелија, па ће и критичне регије тела изгубити онај "меки", "сунђерасти" изглед.

Повећајте количину калијума у исхрани

Калијум потире деловање натријума, тако што повећава производњу урина, чиме се смањује задржавање воде у организму. Водите рачуна да често једете намирнице са доста калијума, као што су кромпир, спанаћ, парадајз и кајсије.

Смањите количину соли у исхрани

Натријум је важан електролит, игра главну улогу у доброј хидрираности организма. Углавном га добијамо из соли, а велика количина каква се налази у прерађевинама може довести до задржавања воде у телу. Истовремено, осећамо и појачану жеђ. Решење је у смањењу количине додате соли у храни, па чак и потпуној елиминацији.

Узимајте магнезијум

И овај минерал је важан електролит, а све је популарнији као суплемент који се узима ради бољих спортских перформанси као и укупног здравља. Он је посебно користан женама које пате од јачег предсменструалног синдрома. Ублажава симптоме и помаже да се елиминише вишак воде.

Смањите угљене хидрате у исхрани

Мање угљених хидрата, мање задржавање вишка воде у телу! Они се складиште у форми гликогена у телу, а сваки грам "повуче" и 3 до 4 грама воде. То објашњава зашто људи "смршају" чим престану да једу храну богату угљеним хидратима - ослободе се и вишка воде.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas