Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Природни лекови за ЗУБОБОЉУ: Помозите себи најбрже што можете стварима које већ имате у кући

Ако имате зубобољу, важно је да схватите шта је у корену ваше нелагодности. Одатле можете одредити како најбоље ублажити бол, оток или друге симптоме

1655823483_engin-akyurt-NKTJCOHzrUM-unsplash.jpg
Фото: Унсплаш
Oglas

Редовно испирање сланом водом и примена хладних облога обично могу да отклоне мању иритацију, али озбиљније зубобоље могу захтевати интервенцију стоматолога.

Прочитајте још: Ослободите се бола у ЛЕЂИМА: Решите се бола на природан начин (ФОТО)

Ако ваши симптоми трају дуже од дан или два, посетите свог стоматолога. Они могу пружити смернице о томе како да ублажите симптоме и спречите будући бол. У међувремену, себи можете помоћи овако: 

1. Исперите сланом водом

За многе људе, испирање сланом водом је ефикасан третман прве линије. Слана вода је природно дезинфекционо средство и може помоћи да се олабаве честице хране и остаци који се могу заглавити између ваших зуба. Да бисте користили овај приступ, помешајте 1/2 кашичице соли у чашу топле воде и користите је као водицу за испирање уста. 

2. Испирање водоник-пероксидом

Испирање водоник пероксидом такође може помоћи у ублажавању болова и упале. Поред убијања бактерија, водоник пероксид може смањити плак и излечити крварење десни. Уверите се да сте правилно разблажили водоник пероксид. Да бисте то урадили, помешајте 3-процентни водоник пероксид са једнаким деловима воде и користите га као течност за испирање уста. Немојте га прогутати.

3. Хладна облога

Можете користити хладну облогу да ублажите бол коју осећате, посебно ако је било која врста трауме изазвала вашу зубобољу. Када ставите хладну облогу, то узрокује сужавање крвних судова у том подручју. Ово чини бол мање јаком. Хладноћа такође може смањити оток и упалу.

4. Кесице чаја од нане

Кесице чаја од нане могу се користити за отупљивање болова и умиривање осетљивих десни. Оставите коришћену кесицу чаја да се мало охлади пре него што је нанесете на захваћено подручје. И даље би требало да буде мало топло.

Такође можете користити ову методу за хлађење, а не за загревање подручја. Да бисте то урадили, ставите коришћену кесицу чаја у замрзивач на неколико минута да се охлади, а затим нанесите кесицу на зуб.

5. Бели лук

Хиљадама година, бели лук је препознат и коришћен због својих лековитих својстава. Она има антибактеријска својства. Не само да убија бактерије, већ може деловати и као средство против болова. Да бисте користили бели лук код зубобоље, згњечите чен белог лука и направите пасту и нанесите га на захваћено подручје. Можда желите да додате мало соли. Алтернативно, можете полако жвакати чен свежег белог лука.

6. Екстракт ваниле

Екстракт ваниле садржи алкохол, који може помоћи у ублажавању болова. Само будите сигурни да користите праву ванилу, а не имитацију ваниле. Да бисте користили овај лек, нанесите малу количину екстракта ваниле на прст или вату. Нанесите га директно на захваћено подручје неколико пута дневно.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas