Oglas
· · Komentari: 0

Oslobodite se bola u LEĐIMA: Rešite se bola na prirodan način (FOTO)

Sve češći prolem koji muči mnoge

1655711781_pexels-photo-7298408.jpeg
Foto: Pexels
Oglas

Lumbago, ili bol u donjem delu leđa je objašnjavan upalom iil oštećenjem živaca. Takođe, nastaje kombinacijom psiholoških bolesti, živčanom slabošću i ženskom histerijom. Lumbago se deli po trajanju u 3 grupe. Kod akutnog bol traje manje od 6 nedelja. Subhronični lumbago pokazuje simptome 6 do 12 nedelja, a hronični više od 12 nedelja. Takođe, prema uzroku može se podeliti na mehanički, nemehanički i reflektivni bol.

Danas je ovaj problem sve češći. U većini slučajeva lumbago je izazvan lošim načinom života. Naime, gojaznost, nedovoljna fizička aktivnost i previše vremena uz kompjuter i televizor dovode do neprekidnog držanja leđa u nepravilnom položaju. Zbog čega mišići postaju sve napetiji i javlja se bol. 

Pored mehaničkog problema usled naprezanja mišića, bol u leđima mogu da izazovu i starenje, slabost leđnih mišića i reumatološke bolesti. U nemehaničke faktore spadaju i razne infekcije, tumori kičme, bolesti urogenitalnih organa i degeneracija diska između pršljena.

Pročitajte još: Zavirite na glamurozno venčanje Ane Dabović i Ilije Mustur: Mladenci prvi ples zaigrali uz emotivnu baladu Rođe Raičevića (VIDEO)

Prirodno rešenje protiv bolova u kičmi je Ricinusovo ulje. Ova vrsta ulja deluje antiinflamatorno i kao analgetik. Predstavlja prirodni lek koji je jeftin, a veoma delotvoran i ima široku primenu. Ne samo što uklanja upalu, već istovremeno i ubrzava oporavak. Blagotvorno deluje na cirkulaciju. Čak se preporučuje za tretiranje bolesti koje su inače otporne na tradicionalne terapije. Zagrejte jednu supenu kašiku ricinusovog ulja i namažite bolni deo leđa. 

Problem može rešiti i bosiljak.  Listovi bosiljka u sebi sadrže važna ulja, kao što je eugenol, koje je veoma korisno kod tretiranja bola u kičmi. Jedna od značajnih osobina bosiljka je njegovo antiupalno dejstvo. NJegovo delovanje porede sa tabletama diklofenak. Međutim, kod primene bosiljka nema nuspojava kao kod medikamenata. Izuzetno je koristan obolelima od artritisa. Dve kašičice lišća bosiljka sipajte u šolju vrele vode. Ostavite da sve odstoji 10 minuta.

Foto: Pinterest

Kupus, takođe uspešno leči bolove u kičmi. Kupus se decenijama ceni kao izuzetno efektan narodni lek, a pogotovo kad se primenjuje spolja. Porede ga sa magnetom, jer ’’izvlači’’ bolesti iz organizma. Uspešno leči bolove u kičmi, ali i u rukama i nogama. Veoma brzo eliminiše glavobolje. Kupus može da otkloni čak i upalu pluća. Dobro operite nekoliko listova kupusa. Tvrde delove odstraniti i lepo dodatno istanjite listove oklagijom.  Prvo namažite maslinovim uljem bolno mesto, pa poređajte na njega listove kupusa, koji će delovati kao obloga. Pričvrstite gazom ili lanenom krpom. Držati pre podne tri sata, pa popodne još tri sata. Znači, ukupno 6 sati dnevno, svaki dan, narednih 6 dana. Nakon ovog perioda, napravite pauzu od mesec dana, pa ponovite tretman po potrebi.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas