Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
опрезно

Радиолог из Ниша открива кључне симптоме: Ево када се морате јавити лекару

Ако се на време не јавимо лекару, ситуација може да се искомпликује.

1607423818_Depositphotos_352935190_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Све више људи сада покушава да вирус прележи код куће. Александар Ивковић, радиолог из Ниша указао је на знаке који указују да је неопходно ићи код лекара.

У разговору за РТС, др Александар Ивковић, уз апел да се сви заражени одмах јаве лекару и да се не лече код куће, даје и пет знакова да је потребно да се пацијент хитно јави лекару.

Прочитајте још: Доктор Владимир прецизно израчунао када ће КОРОНА постати обичан грип!

Знакови да је лекар хитно потребан

Први знак су тешкоће у дисању. Нормалан број удисаја у минути је 12 до 16, а ако се тај број повећава на 25 до 30 то је један од битних знакова да се оболели јави лекару.

Потом, од сигнала следе повраћање које не престаје, дијареја и наравно висока температура, каже за РТС Александар Ивковић, радиолог из Ниша.

Други знак су интензивне главобоље које не престају ни када се узимају аналгетици.

У изјави за Београдску хронику Ивковић каже да је проблем у самој болести. Ковид 19 је болест карактеристична по томе што пацијенти не знају да су болесни и шире и даље заразу.

- Прве тегобе које осете су ситна температура, мале тегобе и учини им се да је то све лако. Онда се сваки дан стање погоршава и када већ буде касно јаве се лекару. Ради се о пацијентима који имају тежи облик. Око 80 одсто пацијента има лакши облик болести - каже Ивковић.

За оне који не носе маске и тврде да корона не постоји Александар Ивковић каже да је то питање које је више за психологе и социологе.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Патите од НЕСАНИЦЕ? Једете слатко? Тело вам нешто поручује

Према његовим речима има доста пацијената без симптома, а да имају промене због корона вируса на плућима.

- Тај проценат није велики од два до пет посто, али у сваком случају има пацијената који немају никакве тегобе, а имају налаз на плућима  - истиче радиолог из Ниша.

То не значи, наглашава доктор, да би сви требало да снимају плућа. Одлука зависи од лекара који прегледа пацијента и он одлучује да ли је потребно снимити плућа или не, на основу лабараторије, општег стања пацијента.

Према његовим речима има доста пацијената без симптома, а да имају промене због корона вируса на плућима.

- Још од јануара када су Кинези послали прве снимке са скенера плућа могло је да се види да је налаз на плућима доста различит у односу на друге болести. У Италији су врло интензивно радили скенер плућа код скоро свих пацијената и дошло се до неких сазнања која нам сада помажу да дамо тачну дијагнозу - објашњава Ивковић.

Прочитајте још: Намирнице које ће вам ОЧИСТИТИ организам и УБРЗАТИ метаболизам

Истиче да су промене од ковида, које се виде на скенеру, врло специфичне и може се скоро са сигурношћу 100 одсто рећи да ли се ради о ковиду или не.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas