Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Руке и ноге су вам стално ХЛАДНЕ? Регулишите циркулацију уз помоћ ОВЕ ТРИ БИЉКЕ!

Можете направити и облоге

1633086205_biljke.jpg
Фото: Депозит
Oglas

За људе чије су ноге и руке константно хладне, обично се сматра да имају проблем са циркулацијом.

Постоји неколико разлога за појаву овог проблема: може бити наследан, а може се јавити и као последица мањка физичке активности.

Осим терапије коју вам може приписати лекар, од помоћи вам могу бити и биљке које се од давнина користе за поспешивање циркулације у рукама и ногама.

Рузмарин

У народној медицини рузмарин се најчешће користи као напитак, али чај од ове биљке може да се користи и за припрему облога. Кашику листића рузмарина кувајте два минута у 1,5 дл воде, па процедите. Чајем наквасите ланену крпу, обмотајте око стопала, прекријте сувим топлим пешкиром и држите двадесетак минута. Овај третман је најделотворнији пред спавање.

Ђумбир

Састојци ђумбира проширују артерије и тако побољшавају циркулацију. Зато се он користи за спуштање нивоа холестерола и триглицерида у крви, опуштање мишића и као добро средство за реуматске проблеме. Две кафене кашичице свежег или кафену кашичицу сувог ђумбира прелијте шољом кључале воде, промешајте и пустите да се мало прохлади. Пијте топао напитак два пута дневно.

Бели лук

Осим што снижава висок крвни притисак, бели лук шири крвне судове и загрева организам. Очистите и изгњечите 350 г белог лука, па сипајте у стаклени суд и прелијте са три децилитра алкохола. Добро затворите и одложите на хладно и мрачно место, али не у фрижидер.

После десет дана испасирајте талог, а затим све процедите кроз четири слоја газе. Наредна три дана овај напитак треба да мирује на истом месту и под истим условима. Пијте три пута дневно по пет до 25 капи.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas