Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖЕНСКЕ ТЕМЕ

Само једна шоља утиче на грчеве, надувеност и раздражљивост: Ублажите симптоме ПМС-а овим ЧАЈЕМ (РЕЦЕПТ)

Ова чајна мешавина може помоћи код непријатних симптома ПМС-а.

1640204427_woman-g1e62b0f81_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Многе жене пате од ПМС-а - предменстуралног синдрома. Није у питању обољење, већ хормонално стање. Управо дисбаланс хормона утиче на појаву одређених симптома који су индивидуални, а најчешћи су: промена расположења, раздражљивост, грчеви у стомаку, надувеност, безвољност, умор, проблеми са сном, главобоља.

ПМС тегобе се могу разликовати из месеца у месец, али и током живота. Неке жене са годинама имају израженије симптоме, а другима они постају блажи. Могу се јавити у средини менструалног циклуса или неколико дана пре самог менструалног крварења.

Прочитајте још: Делотворнији од витамина Ц: У првим данима прехладе пожељно је уносити ОВАЈ МИНЕРАЛ

Ако и ви патите од ПМС-а, пробајте да редовно пијете умирујући чај од мешавине лековитог биља који ће вам помоћи да постигнете хормонални баланс.

Можете га пити неколико дана пре циклуса или свакодневно, као превентивни третман.

Ипак, препоручује се да се пре употребе консултујете са својим лекаром, посебно ако покушавате да останете трудни или дојите.

Састојци:

1/3 шоље цветова црвене детелине
1/3 шоље листа малине
1 штапић корена сладића, изломљеног на неколико делова или 1 кесица чаја од сладића
1/3 шоље корена маслачка
1 кашика наренданог ђумбира

Напуните бокал зачинским биљем, затим сипајте прокључалу воду, промешајте и оставите поклопљено да одстоји пола сата. Процедите и пијте.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas