Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Покушајте да ублажите менструалне грчеве на ПРИРОДАН НАЧИН: Корисни савети који вам у томе могу помоћи

Менструални грчеви су ноћна мора сваке жене, али постоје и природни начини који вам могу помоћи да их ублажите

1691501486_shutterstock_2142861109-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Док неке жене могу искусити благу нелагодност, друге могу патити од тешких и исцрпљујуц́их грчева који настају услед контракција материце током менструације. Срец́ом, постоји неколико ефикасних и природних лекова који могу помоц́и у ублажавању грчева током менструације без прибегавања лековима против болова који се продају без рецепта. У наставку ц́ете пронац́и пет најбољих лекова за ублажавање грчева који могу да пруже преко потребну удобност током менструације.

Терапија топлотом

Један од најнепосреднијих и најефикаснијих третмана за менструалне грчеве је топлотна терапија. Примена топлоте у пределу стомака помаже да се опусте мишиц́и материце, смањујуц́и интензитет грчева. Можете користити јастучиц́ за грејање или флашу са топлом водом или чак топлу купку да бисте себи олакшали. Нанесите топлу облогу 15-20 минута и понављајте по потреби током дана.

Биљни чајеви

Одређени биљни чајеви имају својства која могу да ублаже менструалне грчеве и подстичу опуштање. Чај од камилице, на пример, садржи антиинфламаторна и антиспазмодична својства која помажу у ублажавању грчева и напетости мишиц́а. Поред тога, познато је да чај од ђумбира смањује бол и упале повезане са менструацијом. Конзумирање ових чајева током дана може пружити благо олакшање и унапредити опште благостање током менструалног циклуса.

Вежбање

Можда вам је то последња ствар на уму када се борите са грчевима, али лагане вежбе могу знатно смањити болове током менструације. Физичка активност ослобађа ендорфине, природне лекове за ублажавање болова у телу, који могу да се супротставе нелагодности изазваној грчевима током менструације. Укључите вежбе ниског интензитета као што су ходање, јога или истезање. Слушајте своје тело и избегавајте напорне активности које могу погоршати ваш бол.

Храна богата магнезијумом

Магнезијум је есенцијални минерал који игра кључну улогу у опуштању мишиц́а. Конзумирање хране богате магнезијумом може помоц́и у ублажавању менструалних грчева. Бирајте зелено лиснато поврц́е као што су спанац́ и кељ, ораси, семенке, интегралне житарице и махунарке. Поред тога, тамна чоколада није само богата магнезијумом, вец́ може и подиц́и ваше расположење због својих својстава која ослобађају ендорфине.

Есенцијална уља

Ароматерапија са есенцијалним уљима може пружити олакшање током менструације. Одређена уља, као што су лаванда, жалфија и пеперминт, имају аналгетска и опуштајуц́а својства мишиц́а. Разблажите неколико капи етеричног уља по вашем избору у одговарајуц́ем уљу за масажу, као што је кокосово или бадемово уље, и нежно масирајте доњи део стомака да бисте ублажили грчеве.

Грчеви током менструације могу бити непријатан и досадан део циклуса, али ако су тешки, упорни или прац́ени другим симптомима, неопходно је консултовати гинеколога како би се искључила било каква основна здравствена стања. Не заборавите да дате приоритет бризи о себи и да слушате потребе свог тела током ових дана у месецу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas