Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здравље

УБЛАЖИТЕ СИМПТОМЕ ПМС-А: Савети који ће вам помоћи у овом прериоду месеца

Када дођу ови дани не морате се више осећати као да желите да искочите из своје коже

1653635430_stomak.jpg
Фото: Пинтерест
Oglas

ПМС је скраћеница за предменструални синдром који са собом носи низ различитих симптома. Већина жена се жали на надутост, нервозу, проблеме са концентрацијом, глад и болове у стомаку. Почиње од 7 до 10 дана пре менструалног циклуса. Узрокован је наглим падом естрогена и порастом прогестерона. Такође, раст хормона као што су допамин и серотоним додатно погоршавају ситуацију. Током ових дана имате осећај да се цео свет окренуо против вас, нервирају вас ситнице, а неретко се може десити да добијете и који килограм.

Морате победити себе и покушати да одолите нездравој храни. Нарочито треба да избегавате слаткише, алкохол, кофеин и превише слане намирнице. Једите што више воћа, поврћа, житарица, рибе, а кафу можете заменити зеленим или црним чајем који у себи имају довољну количину кофеина. Веома битна ствар је физичка активност. Препоручује се шетња у природи, медитација и тренирање барем два пута недељно. Истовремено морате уносити што више течности и нећете морати да бринете о симптомима који су вас раније мучили.

Прочитајте још: Лековита природа: Нежна ива за СНАЖАН ИМУНИТЕТ

Жене које имају озбиљне тегобе не уносе довољно витамина Д у организам. Он јача имуни систем, ублажава упале, јача крвне судове и добриноси добром расположењу. Магнезијум, цинк и гвожђе веома утичу на овај синдром. Цинк регулише функционисање јајника, магнезијум ублажава промене расположења, а гвожђе ће вам помоћи ако имате вртоглавице и замор.

Још један природни лек је чај од кантариона. У народу је познато да он побољшава расположење и да се бори против умора и депресије. Управо због овога, препоручује се у току ПМС-а, како би се смањила нервоза и како би сте умирили свој организам. Уколико га користите у летњим данима, водите рачуна јер ако га прекомерно конзумирате може доћи до појаве опекотина, флека или пега од сунца.

Немојте мислити да је овај период ваша слабост. Придржавајте се наведених савета и избегните осећај немоћи, лошег расположења и слабости да контролишете своја осећања. 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas