Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
психологија

Седам знакова који могу да указују на ЛАТЕНТНУ ДЕПРЕСИЈУ: Обратите пажњу на пошање према другима

Депресија има много лица, а један од најчешћих облика је латентна, тј. прикривена

1662452061_desperate-g497f1da5d_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Док је неко тужан, апатичан, ништа му се не ради, нигде му се не иде, код неког другог све наизглед може да делује сјајно, уз осмех на лицу. То нас учи томе да нечија појава не мора да говори ништа о томе како се особа заиста осећа у своја четири зида када остане сама.

Знакови да људи имају латентну депресију

1. Увек изгледају срећно

Можда је једна од најчешће практикованих навика људи са латентном депресијом да стално имају маску среће. Они све време глуме добро расположење. Споља, често изгледају срећни и задовољни. Међутим, изглед споља не говори ништа о томе како се особа заиста осећа.

Прочитајте још: Стиже сезона смокви: Ево колико је ово воће корисно и здраво по наш организам

2. Не говоре истину

То наравно не значи да су лажљивци генерално, већ не говоре истину када их неко пита како су. На питања о свом благостању одговарају да су одлично, сјајно, да су задовољни… Када се не појаве на договореном састанку или окупљању, у стању су да смисле толико добар изговор у који ће сви поверовати.

3. Имају проблем да се искључе

Мозак ових људи брзо обрађује све што им се дешава у животу. Претерано и превише анализирају све, било да је добро или лоше. Њихови мозгови су попут сунђера, упијају све што им се нађе на путу и никада не одмарају, што је веома исцрпљујуће.

4. Они су перфекционисти

Људи с латентном депресијом често имају превелика очекивања од себе. Као резултат тога, могу да осећају константни унутрашњи притисак, анксиозност, стрес, што на дуже стазе води депресији.

Прочитајте још: 3 ствари без којих БОГАТАШИ не могу да замисле дан: Побољшавају здравље, а потпуно су бесплатне

5. Имају високо развијену емпатију

Људи са прикривеном депресијом имају велику емпатију, тј. способност да разумеју друге и њихова осећања. Често тешка ситуација или емоције других могу дубоко да их узнемире.

6. Склони су ризичном понашању

Понекад људи са прикривеном депресијом могу да прибегну различитим ризичним активностима, као што су коцкање и пиће, како би избегли суочавање са својим емоцијама и проблемима.

7. Имају склоност ка уметности

Док неки траже излаз у пороцима, неки људи са прикривеном депресијом покушавају да своје емоције преточе у уметност. Они су у стању да створе уметност инспирисани тамом и понором која их окружује, а коју само они разумеју.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas