Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗУБИ

Спавање са ОТВОРЕНИМ УСТИМА је врло штетно! Ево због чега

Пре ноћи потребно је очистити дисајне путеве.

1606588529_Depositphotos_59875135_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Уколико спавате са отвореним устима током ноћи, онда имате већу опасност да се ваши зуби покваре. Ствар је прилично јасна. Пљувачка има природну способност да уништава бактерије које производе киселину. Што је мање пљувачке, то је више бактерија у устима, па зуби брже пропадају.

Када спавамо са отвореним устима она се осуше. Управо то је разлог зашто та навика штетно делује на зубе. Када су уста сува, упозоравају стручњаци, заштитни слој пљувачке нестаје. Тада ниво киселине у устима расте, а то нагриза зубну глеђ.

Прочитајте још: Решите се КАРИЈЕСА заувек! Направите сами домаћи напитак који ће вас СПАСИТИ

Стоматолози одавно сумњају да људи који имају више каријеса спавају отворених уста, а ово откриће потврђује ту теорију.

Фото: Депозит

У нормалним условима, киселост у устима је на неутралном нивоу од 7,7, док она при спавању с отвореним устима се смањује на 6,6 што показује благу киселост. Код неких људи ниво киселости у устима је врло висок, чак 3,6. То је довољно високо да нагриза глеђ, а сличан ефекат имају сок од наранџе или неки газирани сок попијени пре одласка на спавање. Мушкарци су склонији дисању кроз уста током сна, чак трећина њих, док само пет подсто жена има такву навику.

Прочитајте још: Стоматолог открива колико ПАСТЕ ЗА ЗУБЕ је довољно: Превелика количина има НЕГАТИВНА ДЕЈСТВА (ВИДЕО)

Многи често спавају с отвореним устима јер не могу да дишу како треба на нос. Због тога, савјетују стручњаци, прије спавања ослободите дисајне путеве или користите спрејеве који олакшавају дисање кроз нос.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas