Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
решење

ШТА СЕ САВЕТУЈЕ УКОЛИКО ВАС КОНТИНУИРАНО МУЧИ ЗАПУШЕН НОС? Говори др Александар Вујовић, ОРЛ специјалиста

Запушеност носа може да дође и у хронично стање

1658150379_profimedia-0543661087.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Запушен нос. За већину небитан симптом који ће проћи сам од себе или ће бити решен за неколико дана помоћу капи за нос или стручно речено, деконгестива.

Међутим, шта радити ако је запушен нос хронично стање, траје дуго, већим делом године или непрекидно.

Знам шта сте помислили: „Капи за нос постају животни сапутник. Проблем је решен. „Али ако желите да чујете, прочитате, могу вам рећи само једно: КАПИ ЗА НОС НИ СЛУЧАЈНО НЕ ТРЕБА КОРИСТИТИ ДУЖЕ ОД 7-10 ДАНА.

Најпре да поставимо у центар нос као орган. Нос нису две цеви, кроз које пролази ваздух. Јер да је тако просто, дисали бисмо на уста када је нос запушен и све би било идеално. Сви знамо како се осећамо кад дишемо само на уста. Значи није тако.

Нос има веома значајну улогу као орган. Сложићемо се да нема приоритет као многи други органи, али када не ради, леп живот постане животарење. Довољно је оно буђење са осећајем ненаспаваности, ждрелом које пече, скрамом у угловима очију. Потом искашљавање, које траје и траје. Испијање напитака да се усна дупља овлажи, обзиром да је била сува при устајању, замерање партнера да хрчете све више и више, а да не говоримо о напору при неком тренингу или џогингу. Незгодно, сложићете се.

Функције носа су бројне: терморегулација, влажење и пречишћавање ваздуха, затим локална заштита и врло битна улога у формирању боје гласа и чула мириса.

То би било укратко о носу!

Када тај орган адекватно ради већина прехлада, алергија, инфекција ће се завршити у року од неколико дана. Често сте чули неку мајку која каже да кад год дете кине или процури нос, већ сутра дете има упалу ува или почиње бол у ждрелу, на све пристиже кашаљ итд. Зато нос треба да ради, да се све завршава на његовом нивоу, а да би то било баш тако, код детета или одраслог добрим делом зависи од нас самих.

Како да очувате и побољшате функцију носа?

За почетак ту су нам увек капи за нос са деконгестивима,углавном потентни препарати који пун свој ефекат остваре за свега неколико минута. Да ли знате за још неки лек или препарат који постиже тако брзо пун ефекат? Ја не знам. Тај брзи ефекат је праћен изразитом инвазијом на ткива носа. Са једне стране, имате ефекат, али са друге имате утицај на ткиво носа који није ни мало добар. Отечено ткиво се повуче, ви продишете, али континуирано коришћење ових препарата довешће до трајног оштећења слузнице носа, са лаганим гашењем свих горе наведених функција. Тада живот постаје нервозно животарење и више не постоји могућност излечења вашег носа.

Да до тога не би дошло, обавезно нека вас прегледа специјалиста оториноларингологије који ће установити разлог запушености вашег носа, а до тада, као и од тада треба да одржавате здраву, функционалну, редовну хигијену носа.

Један од препарата који ће нам омогућити да на здрав и природни начин одржавамо поменуту хигијену је PropoMucil® PHYSIO isotonic. Раствор намењен за испирање носне слузнице и носних шупљина. Захваљујући садржају етарских уља еукалиптуса и нане, прополису и Н-ацетилцистеину, идеалан је као помоћ код инфекција горњих респираторних путева, доприноси олакшавању проходности горњих дисајних путева, регенерацији и влажењу слузокоже носа .

Намењен је одраслима и деци од треће године. Користи се у форми носног апликатора неколико пута дневно.

Ваш нос ће вам рећи хвала!

Н-ацетилцистеин је дериват аминокиселина са изразитим антиоксидативним дејством. Прополис је смоласта материја са антивирусним и антибактеријским ефекотм. Мало ко зна да пчеле њиме облажу таваницу кошнице ради дезинфекције. Има широк спектар лековитих дејстава на људски организам. Ево неких: код прехлада и грипа, код бактеријскух и других вирусних инфекција, кос инфекција дисајних путева, код синузитиса…Етерично уље еукалиптуса утиче на побољшање здравственог стања на благ и природан начин, о нани знамо све, још од наших бака.

Мислите о носу, није тешко, не одузима време, није скупо, јер функција носа је императив.

Бар сада када на дохват руке имамо PropoMucil® PHYSIO.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas