Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Три намирнице које изазивају ЗНОЈЕЊЕ и лош мирис, чак и током ХЛАДНИЈИХ дана

Уколико имате проблема са знојењем, у већини случајева је крива исхрана.

1635448594_znoj.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/МодаМоб
Oglas

Постоје они који имају проблема са знојењем које се притом и непријатно осећа, чак и када су у питању хладнији дани.

Иако разлози за то могу бити разни - од генетике, историје болести, терапије, често је крива и исхрана.

Прочитајте још: Овај НАПИТАК је гори од КАФЕ када је у питању БЕЛИНА ЗУБА

Кејти Хејк, нутрициониста са Универзитета у Индијани, објашњава да на телесне мирисе утиче и врста хране која се конзумира, као и ензими који су потребни да би се та храна могла сварити.

Она саветује да се у овом случају треба обратити посебна пажња на исхрану, и  предчлаже избацивање намирница које могу бити узрок непријатних мириса.

Протеинска дијета

Многима се десило да им се током држања дијете промени и телесни мирис. То се дешава уколико дијета подразумева смањен унос угљених хидрата, и заснива се на већем уношењу протеина.

Неки ове мирисе описују као воћне, али више као мирис трулог него свежег воћа.

Када тело почне да се ослања на масти уместо на угљене хидрате, како би производило енергију мора ући у стање кетозе. па производи киселине које се називају кетони. Ацетон, врста кетона, компонента је која је "крива" за тај непријатни мирис трулог воћа.

Бели и црни лук

И бели као и црни лук су богати супстанцама које садрже сумпор, а када се апсорбују у крвоток, враћају се кроз плућа и узрокују прво непријатан задах. Такође, могу да излазе и кроз поре, штоће се посебно осетити кад се особа озноји.

Шпаргла

Ово поврће садржи киселине због којих урин има веома јак мирис, а тело ту киселину разбија на састојке који садрже сумпор.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas