Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
сан

Три положаја спавања за мањи бол у леђима: Како да решимо проблем?

Важност здравог сна тешко се може преценити. Ваш следећи дан ће директно зависити од тога колико се одмарате ноћу.

1641219489_05373809aa30d2806dd71df6d6a6ef7851e6ab5d.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

 Много фактора утиче на добар сан, од времена до квалитета самог јастука. У ствари, није само ово важно, већ и у ком положају спавате. Време је да научите како правилно спавати.

Спавајте на боку са другим јастуком између колена

Почнимо са нестандардним начином. Ако вам је непријатно да спавате на леђима, окрените се на бок и ставите јастук између колена. Истовремено, вреди покушати да превазиђете жељу да спавате на истој страни, иначе могу настати озбиљни проблеми, укључујући неравнотежу мишића или чак сколиозу. Спавање на боку једноставно не доноси никакву корист, главни трик је додатни јастук који ће вам помоћи да карлицу и кичму држите у оптималном положају.

Прочитајте још: ЗАБЛУДЕ О ИСХРАНИ: Слепо се држите ОВИХ 6 ПРАВИЛА, а не знате да су потпуно погрешна

Спавајте на стомаку са јастуком испод стомака

Добра вест за оне који воле да спавају на стомаку је да се и ова опција може рехабилитовати. Међутим, постоји веровање да ово држање изазива болове у леђима, јер се повећава оптерећење на врату. Ако вам је заиста згодно да спавате на овај начин, онда не треба форсирати и насилно спавати на другачији начин. Само зграбите још један јастук и ставите га испод стомака да бисте ублажили притисак са леђа. У овом случају можете користити јастук испод главе. Ако патите од остеохондрозе, онда је ова опција оптимална, јер ће помоћи у ослобађању напетости између дискова кичме.

Спавајте на леђима са јастуком испод колена

Ако осећате опуштеност само док лежите на леђима, наставите у истом духу, само мало мењајући уобичајену рутину. Јастук испод колена ће вам помоћи да ваша кичма буде опуштена и доњи део леђа савијен, а за додатну подршку можете ставити мали умотани пешкир испод доњег дела леђа. У лежећем положају, тежина тела је равномерно распоређена, па ће притисак на кичму бити значајно смањен.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas