· · Коментари: 0
нега косе

ЗА РАСТ, ВОЛУМЕН И СЈАЈ КОСЕ: Неопходно је да уносите ове витамине и минерале

Опадање косе, губитак сјаја и волумена све су чешћи проблеми. Међутим, уношењем ових витамина можете значајно поправити ситуацију.

1646911360_girl-g98f00c806_1280.jpg
Фото: пиxабаy

Ако сте приметили да вам је коса беживотна вероватно сте прибегли бројним препаратима које се наносе директно на косу. Али, прави проблем понекад лежи унутар самог организма.

Посебно се проблеми са косом могу јавити у периодима великог стреса. Зашто се то догађа? Наиме, у стресним периодима, тело да би опстало шаље све хранљиве материје у виталне органе, а то дефинитивно није коса. Стога се дешава да она коса остане без минерала и витамина који су јој потребни.

Зато, потрудите се да унесете више витамина који ће ојачати ваш организам и обезбедити целом телу, од главе до пете, неопходне материје!

Фото: пинтерест

1.  Витамин Д

Лекари најчешће саветују уношење овог витамина како би се ојачао нервни систем, али витамин Д има и сјајно дејство када је коса у питању - убрзава и подстиче раст нових ћелија и помаже у стварању нових фоликула длаке.

Прочитајте још: Како да се пробудите БЕЗ АЛАРМА? Постоји начин да то изведете и бићете ПУНИ ЕНЕРГИЈЕ

2. Магнезијум

Магнезијум је неопходан нашем организму, будући да је укључен у чак 300 метаболичких процеса у организму! Оно што треба да знате јесте да се магнезијум налази у свакој вашој ћелији у телу, тако да је изузетно важно да га унесете путем хране или суплемената.

3. Витамини Б-групе

Као и витамин Д и витамини Б групе изузетно су важни за нормално функционисање целокупног нервног система, па их лекари често препоручују код ублажавања симптома многих болести нервног система. Осим тога ови витамини су кључни за здравље јетре, косе, очију и коже.

Прочитајте још: РЕШИТЕ се упорног целулита: Савети за савршену фигуру

4. Јод

О јоду се углавном зна да стимулише и омогућава оптималан рад штитне жлезде, али важан је и за убрзавање раста косе и одржавању њене снаге, волумена и живости. Због свог изузетног антибактеријског и антисептучног својства може помоћи у дубинском чишћењу фоликуле длаке. Заправо штитној жлезди је јод преко потребан како би производила хормоне који су потребни за здраву и густу косу.

5. Цинк

Цинк игра важну улогу у обнављању структуре косе и током њеног раста, али је неопходан и за оптимално фукнционисање лојних жлезда. Управо због тога, чест разлог губитка косе може бити недостатак цинка.

Бонус видео:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.