Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
пажња

Заштитите се од БАКТЕРИЈА у ЈАВНИМ ТОАЛЕТИМА: Шта никако не смете да радите

Током дана се пуно крећемо и готово је немогуће избећи их. Али када ту закорачите имајте на уму ове ствари.

1600244846_Depositphotos_73498955_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Опште је познато је да су јавни тоалети места на којима се налази много бактерија због велике дневне циркулације људи. Врло лако можете покупити неку инфекцију, а у ово време је још важније водити рачуна и на тај начин бринути о свом здрављу. Ипак, у неким ситацијама смо приморани да користимо јавне тоалете по шопинг центрима, кафићима и сличним местима. Сетите се тада ових правила и бићете безебднији:

Физичка удаљеност

Ово је једна од најважнијих мера. Држите се барем неколико метара даље од других људи, а ако не можете, прекријте уста и нос маском. Ако тоалет није толико велики боље сачекајте да се смањи број људи.

Површине додирујте с марамицом у руци

Тешко је избећи додиривање неких површина, од кваке на вратима до славина, или кутије за тоалетни папир. Припремите довољно марамица, како бисте их могли лако узети у руку и тако дирати све те површине с марамицом у руци. Кад завршите с кориштењем тих простора, одмах их баците и добро оперите руке.

Прочитајте још: Ово сигурно НИСТЕ ЗНАЛИ! Шта ЗЕЛЕНИ ЧАЈ може учинити вашем холестеролу

Маску носите све време док сте у јавним тоалетима.

Што мање времена проводите унутра

Што дуже останете у тоалету, то је већа могућност да се заразите. Време проведено унутра смањите што више. Избегните поправљање шминке и фризуре.

Прочитајте још: Обратите пажњу: Ових 5 знакова указују на то да ПИЈЕТЕ ПРЕМАЛО ВОДЕ

Не користите сушаче за руке

Кад завршите с прањем руку, осушите их папирнатим убрусом или марамицом, уместо инсталираним сушачима у тоалетима, саветују стручњаци. Истраживања показују да се из сушача могу ширити бактерије, и то око 15 метара около, тако да је боље обрисати их марамицом. Након што осушите руке немојте одмах бацати папир. Уместо тога, с њим у руци отворите кваку на вратима, како бисте изашли из тоалета чистих руку, па га тек онда баците.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ И ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas