· · Komentari: 0
pažnja

Zaštitite se od BAKTERIJA u JAVNIM TOALETIMA: Šta nikako ne smete da radite

Tokom dana se puno krećemo i gotovo je nemoguće izbeći ih. Ali kada tu zakoračite imajte na umu ove stvari.

1600244846_Depositphotos_73498955_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Opšte je poznato je da su javni toaleti mesta na kojima se nalazi mnogo bakterija zbog velike dnevne cirkulacije ljudi. Vrlo lako možete pokupiti neku infekciju, a u ovo vreme je još važnije voditi računa i na taj način brinuti o svom zdravlju. Ipak, u nekim sitacijama smo primorani da koristimo javne toalete po šoping centrima, kafićima i sličnim mestima. Setite se tada ovih pravila i bićete bezebdniji:

Fizička udaljenost

Ovo je jedna od najvažnijih mera. Držite se barem nekoliko metara dalje od drugih ljudi, a ako ne možete, prekrijte usta i nos maskom. Ako toalet nije toliko veliki bolje sačekajte da se smanji broj ljudi.

Površine dodirujte s maramicom u ruci

Teško je izbeći dodirivanje nekih površina, od kvake na vratima do slavina, ili kutije za toaletni papir. Pripremite dovoljno maramica, kako biste ih mogli lako uzeti u ruku i tako dirati sve te površine s maramicom u ruci. Kad završite s korištenjem tih prostora, odmah ih bacite i dobro operite ruke.

Pročitajte još: Ovo sigurno NISTE ZNALI! Šta ZELENI ČAJ može učiniti vašem holesterolu

Masku nosite sve vreme dok ste u javnim toaletima.

Što manje vremena provodite unutra

Što duže ostanete u toaletu, to je veća mogućnost da se zarazite. Vreme provedeno unutra smanjite što više. Izbegnite popravljanje šminke i frizure.

Pročitajte još: Obratite pažnju: Ovih 5 znakova ukazuju na to da PIJETE PREMALO VODE

Ne koristite sušače za ruke

Kad završite s pranjem ruku, osušite ih papirnatim ubrusom ili maramicom, umesto instaliranim sušačima u toaletima, savetuju stručnjaci. Istraživanja pokazuju da se iz sušača mogu širiti bakterije, i to oko 15 metara okolo, tako da je bolje obrisati ih maramicom. Nakon što osušite ruke nemojte odmah bacati papir. Umesto toga, s njim u ruci otvorite kvaku na vratima, kako biste izašli iz toaleta čistih ruku, pa ga tek onda bacite.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.