Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Због овога се БРЖЕ ГОЈИТЕ: ЈУТАРЊЕ НАВИКЕ због којих добијате на килажи

Избаците ово из јутарње рутине и одмах ћете видети побољшање

1659426693_bruce-mars-wBuPCQiweuA-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Да ли сте занли да ваше јутарње навике могу да изазову неравнотежу у телу, која је потенцијални узрок добијања вишка килограма?

Научници са различитих Универзитета су сада открили шта би то требало, а шта не да радите ујутру како би смањили гојење?

Не доручкујете колико треба

Научници у Тел Авиву доказали су да је обилан доручак и лагана вечера пуно ефикаснији начин за одржавање тежине од грицкања "по мало" цео дан. Време када једемо важније је од онога шта једемо, пошто се брзина метаболизма разликује у различитим деловима дана.

За најбоље резултате, потребно је појести обилан дроучак, средње калоричан ручак и лагану вечеру.

Не шетамо када је сунчано

Научници на Универзитету Алберта у Едмонтону у Канади спровели су истраживање и доказали да липиди смањују величину када су изложени сунчевој светлости, те је закључак и да сунчева светлост буквално сагорева масноћу. Ово објашњава и зашто људи добијају на тежини зими. Међутим уколико се и одлучите да шетате по сунцу, будите опрезни. Временски не би требало дуго да се задржавате и увек на себи носите крему са заштитним фактором.

Прочитајте још: Пет идеалних намирница за вечеру: Њих можете јести пред спавање без гриже савести, а могу помоћи и код НЕСАНИЦЕ

Заборавимо да попијемо чашу воде након што се пробудимо

Тело одрасле особе састоји се од 55 до 60% воде, па је попити чашу воде након буђења  јако добра идеја. Вода убрзава метаболизам, што смањује ризик од добијања масти. Такође помаже телу да се реши токсина.

Фото: Унспласх

Не вежбамо

Истраживачи др. Ема Ственсон и др. Сц. студент Хавијер Гонзалез спровели су истраживање и дошли до занимљивог открића. Људи који вежбају пре доручка, једу мање хране током дана. Како изгледа, осим очигледних предности физичке активности, вежбање ујутру вам може помоћи и да самњите апетит.

Укусну храну остављамо за ручак или вечеру

Свима је најслађе да колач, чоколаду или неку врсту брзе хране оставе за други део дана. После напорног дана на послу, лепо је частити се. Међутим, научници са Универзиета Тел Авив дошли су до закључка да колач који поједете ујутру додаће мање центиментара на ваш струк него онај који поједете увече. Тако да тај планирани колач, поједите данас пре посла.

Читамо вести одмах након буђења

Нервоза током читања јутарњих вести може имати негативан утицај на ваше здравље.

Стрес узрокује да тело производи хормоне који помажу телу да се прилагоди новом окружењу. Ако је стрес краткотрајан, нове масне ћелије се не формирају. Ако је стрес дугорочан, започиње механизам „уштеде калорија“. Чак и ако почнемо да једемо мање, нећемо моћи да изгубимо тежину све док стресна ситуација не заврши.

Фото: Унспласх

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas