· · Коментари: 0

Најбољи положаји за спавање за бол у доњем делу леђа: Узмите јастук

Бол у леђима многима није стран

1649251597_profimedia-0244457847.jpg
Фото: Профимедиа

Бол у доњем делу леђа сматра се водећим узроком инвалидитета широм света. Оно што је још интересантније је да већина болова у леђима није узрокована озбиљним здравственим стањима, пише Хеалтхлине. Уместо тога, често је изазван стресом или напрезањем због лошег држања, незгодним положајем спавања и других животних навика.

Најбољи положаји за спавање за болове у доњем делу леђа

Спавајте на боку са јастуком између колена

Ако вам је лежање на леђима непријатно, покушајте да се пребаците на бок. Десно или лево раме прислоните уз душек са остатком те стране тела. Ставите јастук између колена. Ако постоји размак између струка и душека, размислите о коришћењу малог јастука за додатну подршку. Било да користите један јастук или се одлучите за два, требало би да се одупрете жељи да увек спавате на истој страни. Како ова позиција помаже? Ако само спавате на боку, нећете се осећати боље. Трик је заправо у коришћењу јастука између колена. Јастук ће држати ваше кукове, карлицу и кичму у бољем положају.

Прочитајте још: Овај зачин је као ЛЕК користио још Хипократ: Погледајте каква дејства има МОЋНИ ЦЕЛЕР на организам

Спавајте на боку у феталном положају

Лезите на леђа, а затим се лагано преврните на бок. Привуците колена према грудима и лагано савијте торзо према коленима. Не заборавите да с времена на време промените страну како бисте спречили било какву неравнотежу. Како ова позиција помаже? Ваши дискови су мекани јастуци између пршљенова у кичми.  Савијање вашег торза у положај фетуса отвара простор између пршљенова, пише Хеалтхлине.

Спавајте на леђима са јастуком испод колена

За неке људе, спавање на леђима може да буде најбоља позиција за ублажавање болова у леђима. Лезите равно на леђа. Поставите јастук испод колена и држите кичму неутралном. Јастук је важан - он ће да задржи ту кривину у доњем делу леђа. Такође можете да ставите мали, смотани пешкир испод доњег дела леђа за додатну подршку. Како ова позиција помаже? Када спавате на леђима, ваша тежина је равномерно распоређена и распоређена по најширем делу тела. Као резултат тога, мање оптерећујете тачке притиска. Такође сте у могућности да боље поравнате кичму и унутрашње органе.

БОНУС ВИДЕО

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.