Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Кинеска медицина открива које ВЕЖБЕ отклањају бол у леђима, а које ШТЕТЕ вашој кичми: Решите се тегоба уз помоћ ових савета

Лекари саветују да радите ових пет основних вежби уколико имате проблем за кичмом

1665751915_chinese-medicine-g6fb86b94c_1920.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Уколико патите од болова у кичми, послушајте савет доктора кинеске медицине који тврде да особе које пате од болова у леђима и остеопорозе не смеју да трпе бол. Али решење није гутање таблета против болова, већ вежбање!

Циљ је да се решите бола, како тело не би трпело. Бол се правилно може уклонити једино вежбама!

Данас вам доносимо 5 основих вежби за кичму које успешно смањују бол и олакшавају покрете:

1. Истезање кичме

Подвијете стопала испод задњице. Седнете право и извијете се напред. Ова вежба ће истегнути сваки пршљен посебно и ослободити вас бола, како у доњем делу кичме, тако и у горњем. Редовним вежбањем, можете сасвим уклонити бол у кичми.

2. Вежбање уз зид

Ова вежба ублажава главобољу, напетост у раменима и врату. Препоручује се онима који пате од вртоглавице.

Лезите на леђа, а ноге ставите уз зид. Руке држите на стомаку. Затворите очи, равномерно дишите и покушајте да одбаците све непотребне мисли. Пет минута у овом положају ублажава напетост мишића леђа и врата, а главобоља нестаје без трага.

Прочитајте још: Уколико не можете да контролишете глад, ова намирница је идеална пред спавање

3. Поза пса

Станите четвороношке, нека вам кичма буде паралелна са подом. Прво удахните и главу извуците на горе, а стомак "спустите". Затим издахните док главу померате на доле, а стомак увлачите. Поновите ово 10 пута.

Фото: Пеxелс

4. Истезање и увијање

Ова вежба помаже ако имате болове у стомаку и пробавне сметње. Седите на под, а ноге исправите. Леву ногу савијте преко десне, па се истегните у лево. Ослањајући се на руку. То урадите и на десну страну. Останите у пози око 30 секунди.

Фото: Пеxелс

5. Лептир поза

Смањује бол у куковима, ублажава напетост у ногама и коленима.

Седните на под, исправите леђа. Спојите ноге у стопалима па их привуците себи. Издржите у овом положају око 2 минута.

Упамтите да смо благословени телом које се лако опоравља и које захвално реагује на сваку вежбу. Стога, пре него попијете лек против болова, пробајте са неком од ових вежби.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas