· · Коментари: 0

НАЈНОВИЈА СТУДИЈА О ДЕЛТА СОЈУ! Познато какве полседице овај облик изазива код деце

Де­л­та ва­ри­јан­та ко­ро­на­ви­ру­са не иза­зи­ва озби­љ­ни­је слу­ча­је­ве ко­ви­да 19 код де­це и адо­ле­сце­на­та од дру­гих ва­ри­јан­ти ви­ру­са.

1630908861_beba.jpg
Фото: Депозит


То се мо­же за­кљу­чи­ти пре­ма пр­вим по­да­ци­ма из сту­ди­је ко­ју су у пе­так обја­ви­ле аме­ри­ч­ке здра­в­стве­не вла­сти.
За­бри­ну­тост због ефе­ка­та де­л­та ва­ри­јан­те на мла­де већ не­де­ља­ма ра­сте у САД због све ве­ћег бро­ја хо­спи­та­ли­зо­ва­не де­це.

Цен­три за пре­ве­н­ци­ју и кон­тро­лу бо­ле­сти (ЦДЦ), глав­на фе­де­рал­на аге­н­ци­ја за јав­но здра­вље у зе­мљи, проу­ча­ва­ли су по­да­т­ке па­ци­је­на­та хо­спи­та­ли­зо­ва­них због ко­ви­да 19 у 99 окру­га у 14 др­жа­ва.

Аге­н­ци­ја је упо­ре­ди­ла пе­риод од по­че­т­ка мар­та до сре­ди­не ју­на са оним од сре­ди­не ју­на до кра­ја ју­ла, ка­да је де­л­та пос­тао до­ми­нан­тан у Сје­ди­ње­ним Др­жа­ва­ма. Из­ме­ђу ова два пе­рио­да сто­па хо­спи­та­ли­за­ци­је за де­цу и мла­де испод 17 го­ди­на по­ве­ћа­ла се пет пу­та.

Ме­ђу­тим, „про­це­нат де­це и адо­ле­сце­на­та ко­ји су при­мље­ни у бо­л­ни­цу због те­шког обли­ка бо­ле­сти“, по­пут оних при­мље­них на ин­тен­зи­в­ну не­гу, „био је сли­чан пре и то­ком ва­ри­јан­те де­л­те ко­ја је пос­та­ла до­ми­нан­т­на“.

Осим то­га, сту­ди­ја по­ка­зу­је да ва­к­ци­не до­бро шти­те адо­ле­сцен­те од де­л­та ва­ри­јан­те, јер је про­це­нат хо­спи­та­ли­за­ци­је око де­сет пу­та ве­ћи за не­ва­к­ци­ни­са­не. У САД де­ца од 12 го­ди­на мо­гу да до­би­ју „Фа­ј­зе­ро­ву“ ва­к­ци­ну. ЦДЦ исти­че, ме­ђу­тим, да је број те­шких слу­ча­је­ва ко­ви­да 19 из­ме­ђу сре­ди­не ју­на и кра­ја ју­ла код де­це и адо­ле­сце­на­та био пре­ма­ли да би по­ре­ђе­ња би­ла у пот­пу­нос­ти ре­ле­ван­т­на.

                             Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.