Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
вирус

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Ако вам се деси ОВА ПРОМЕНА на КОЖИ и у УСТИМА - може бити КОРОНА

Три врсте осипа према речима стручњака су још један потенцијални симптом инфекције ковидом-19.

1595576145_covid-19-4969674_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Према речима истраживача Кинг'с Цоллеге у Лондону осип је четврти кључни симптом који показује код пацијената да су заражени ковидом-19. Три симптома којима се прикључила и промена на кожи су - висока температура, континуирани кашаљ и губитак чула мириса и укуса.

Прочитајте још :Они ВРЕБАЈУ СВУДА, али не смете се ЧЕШАТИ, ево ШТА да РАДИТЕ

Појава осипа је четврти кључни симптом!

Студија у којој је учествовало 366.000 пацијената из Велике Британије заражених корона вирусом покзала је да 8.8% имало је осип на кожи. Нешто више од 12.000 пацијената имало је неки облик реакције коже на вирус.

У случају 17% пацијената осип је био први симптом и знак да су заражени.

Прочитајте још: Никад нисмо сигурни колико нам је ВОДЕ заиста потребно - Ово је ОДГОВОР

Промене на кожи су се најчешће појављивале у три облика - црвени печати или тачкице који пецкају на одређеним деловима тела, црвени кругови који се појаве на било ком делу тела - најчешће на лактовима и коленима, ногама и рукама, и љубичасти пликови на прстима руку и ногу.

Прочитајте још: Плашите се КОРОНЕ? На ове свакодневне АКТИВНОСТИ посебно обратите ПАЖЊУ

Такође, још један од симптома је промена у усној дупљи. Појава мрља на језику и лезија у устима такође су од стране научне заједнице сврстани у симптом ковида-19.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas