· · Коментари: 0

ПОНОВО ВОДИ БИТКУ: Синиша Михајловић има најподмуклији облик рака, а ОВО су најранији симптоми опаке болести

Највећа фудбалска легенда поново води битку за живот

1648367958_sinisa.jpeg
Фото: YоуТубе принтсцреен

Редован одлазак на контролу је кључ доброг здравља, нарочито јер овај облик тумора може да се развије, а да пацијент потпуно занемари симптоме или их припише неком безазленијем стању... Редовне контроле крви ће вам дати прави увид у здравствено стање.

Прочитајте још: Аларм утиче на то какав ће вам бити дан! ОВУ мелодију треба да користите за јутарње буђење!

Године 2019., Синиша Михловић је саопштио да је оболео од леукемије. Након неколико месеци проведених у болници, он је изашао, а лекари су имали позитивне прогнозе. Иако су многи мислили да је болест иза њега, Михајловић је на конференцији за медије саопштио да мора поново на лечење.

Тренер Болоње Синиша Михајловић изненадио је јавност због тога што је током репрезентативне паузе сазвао конференцију за медије у суботу у подне, а затим је својим речима шокирао све.

- Као и увек, играм отворено. Последњих година радим дубоке анализе после болести, али након последњих нажалост су се појавили аларми да постоји ризик од повратка болести. Овога пута, да употребим фудбалски израз, нећу уклизати у противника, али ћу играти унапред. Ова болест је веома храбра када се вратила да се суочи са противником као што сам ја. Ово је пут мог живота. Понекад наиђете на изненадне рупе, можете да паднете, али морате да смогнете снаге да устанете", биле су прве речи стратега Болоње који је замолио за приватност у наредном периоду, а потом је аплаузом испраћен са конференције за новинаре.

Укупан број леукоцита је јако битан

Леукемије је један од најпомуклијих облика рака и врло често је симптоме лако занемрити, кажу лекари. Зато је јако важно ослушкивати организам...

Акутне леукемије, у народу знане као рак крви, а у буквалном преводу "бела крв", представљају малигне, клоналне болести матичне ћелије хематопоезе и одликује их присуство незрелих, младих ћелија у костној сржи, такозваних бласта.

Рак крви или леукемија према статистици чешће погађа мушкарце и људе старије од 50 година, а због "обичних" симптома неко може да је има годинама или чак деценијама а да то и не зна. Једна вредност током анализе крвне слике указаће на велики проблем.

Прочитајте још: Најпознатији стручњак народне медицине Генадиј Петрович Малахов открива: Једна биљка за све БОЛОВЕ У КОСТИМА (РЕЦЕПТ)

"Нека вредност када треба обратити пажњу да ти укупни лимфоцити буду преко 5.000. Значи, не леукоцити него лимфоцити, односно ако су укупни леукоцити преко 15.000, то је неки сигнал када треба одреаговати", напомиње др Катарина Марковић, специјалиста интерне медицине КБЦ "Звездара".

Ово су симптоми леукемије који се најраније јављају:

Губитак телесне тежине
Појачано ноћно знојење
Повишена температура
Увећане лимфне жлезде
Осећај напетости с леве стране


"Увећане лимфне жлезде, то наши пацијенти кажу појавиле су ми се кврге на врату, у препонама, у пазусима. То су типична места. И оно што често осећају је осећај пуноће под левим ребарним луком, што је у ствари последица увећане слезине. Поред тога, оно што пацијенте често доводи код доктора су честе инфекције. Пацијенти који мало-мало, па имају упалу плућа или већ неке сличне инфекције", додаје докторка Марковић.

Не захтевају сви пацијенти са споронапредујућом леукемијом лечење. Трећина пацијената мора одмах да се лечи, трећина ће ићи на редовне контроле где ће бити утврђено да ли им је лечење потребно, а трећина пацијената никада неће бити кандидати за терапију, наглашава др Дарко Антић, директор Клинике за хематологију Клиничког центра Србије. Постоји више врста лечења, цитостатици, имунотерапија, а пацијенти могу да буду укључени и у клиничке студије.

Прочитајте још: ПРОМЕНЕ У ВАШИМ ОЧИМА које могу открити да имате БОЛЕСТ, упозоравају лекари

Ко је под терапијом, важно је да се консултује о исхрани и физичкој активности, кажу стручњаци. И свакако, водити рачуна о свом имунитету, који је због болести већ нарушен.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.