Oglas
· · Komentari: 0

PONOVO VODI BITKU: Siniša Mihajlović ima najpodmukliji oblik raka, a OVO su najraniji simptomi opake bolesti

Najveća fudbalska legenda ponovo vodi bitku za život

1648367958_sinisa.jpeg
Foto: YouTube printscreen
Oglas

Redovan odlazak na kontrolu je ključ dobrog zdravlja, naročito jer ovaj oblik tumora može da se razvije, a da pacijent potpuno zanemari simptome ili ih pripiše nekom bezazlenijem stanju... Redovne kontrole krvi će vam dati pravi uvid u zdravstveno stanje.

Pročitajte još: Alarm utiče na to kakav će vam biti dan! OVU melodiju treba da koristite za jutarnje buđenje!

Godine 2019., Siniša Mihlović je saopštio da je oboleo od leukemije. Nakon nekoliko meseci provedenih u bolnici, on je izašao, a lekari su imali pozitivne prognoze. Iako su mnogi mislili da je bolest iza njega, Mihajlović je na konferenciji za medije saopštio da mora ponovo na lečenje.

Trener Bolonje Siniša Mihajlović iznenadio je javnost zbog toga što je tokom reprezentativne pauze sazvao konferenciju za medije u subotu u podne, a zatim je svojim rečima šokirao sve.

- Kao i uvek, igram otvoreno. Poslednjih godina radim duboke analize posle bolesti, ali nakon poslednjih nažalost su se pojavili alarmi da postoji rizik od povratka bolesti. Ovoga puta, da upotrebim fudbalski izraz, neću uklizati u protivnika, ali ću igrati unapred. Ova bolest je veoma hrabra kada se vratila da se suoči sa protivnikom kao što sam ja. Ovo je put mog života. Ponekad naiđete na iznenadne rupe, možete da padnete, ali morate da smognete snage da ustanete", bile su prve reči stratega Bolonje koji je zamolio za privatnost u narednom periodu, a potom je aplauzom ispraćen sa konferencije za novinare.

Ukupan broj leukocita je jako bitan

Leukemije je jedan od najpomuklijih oblika raka i vrlo često je simptome lako zanemriti, kažu lekari. Zato je jako važno osluškivati organizam...

Akutne leukemije, u narodu znane kao rak krvi, a u bukvalnom prevodu "bela krv", predstavljaju maligne, klonalne bolesti matične ćelije hematopoeze i odlikuje ih prisustvo nezrelih, mladih ćelija u kostnoj srži, takozvanih blasta.

Rak krvi ili leukemija prema statistici češće pogađa muškarce i ljude starije od 50 godina, a zbog "običnih" simptoma neko može da je ima godinama ili čak decenijama a da to i ne zna. Jedna vrednost tokom analize krvne slike ukazaće na veliki problem.

Pročitajte još: Najpoznatiji stručnjak narodne medicine Genadij Petrovič Malahov otkriva: Jedna biljka za sve BOLOVE U KOSTIMA (RECEPT)

"Neka vrednost kada treba obratiti pažnju da ti ukupni limfociti budu preko 5.000. Znači, ne leukociti nego limfociti, odnosno ako su ukupni leukociti preko 15.000, to je neki signal kada treba odreagovati", napominje dr Katarina Marković, specijalista interne medicine KBC "Zvezdara".

Ovo su simptomi leukemije koji se najranije javljaju:

Gubitak telesne težine
Pojačano noćno znojenje
Povišena temperatura
Uvećane limfne žlezde
Osećaj napetosti s leve strane


"Uvećane limfne žlezde, to naši pacijenti kažu pojavile su mi se kvrge na vratu, u preponama, u pazusima. To su tipična mesta. I ono što često osećaju je osećaj punoće pod levim rebarnim lukom, što je u stvari posledica uvećane slezine. Pored toga, ono što pacijente često dovodi kod doktora su česte infekcije. Pacijenti koji malo-malo, pa imaju upalu pluća ili već neke slične infekcije", dodaje doktorka Marković.

Ne zahtevaju svi pacijenti sa sporonapredujućom leukemijom lečenje. Trećina pacijenata mora odmah da se leči, trećina će ići na redovne kontrole gde će biti utvrđeno da li im je lečenje potrebno, a trećina pacijenata nikada neće biti kandidati za terapiju, naglašava dr Darko Antić, direktor Klinike za hematologiju Kliničkog centra Srbije. Postoji više vrsta lečenja, citostatici, imunoterapija, a pacijenti mogu da budu uključeni i u kliničke studije.

Pročitajte još: PROMENE U VAŠIM OČIMA koje mogu otkriti da imate BOLEST, upozoravaju lekari

Ko je pod terapijom, važno je da se konsultuje o ishrani i fizičkoj aktivnosti, kažu stručnjaci. I svakako, voditi računa o svom imunitetu, koji je zbog bolesti već narušen.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas