· · Коментари: 0
УПОЗОРЕЊЕ

"ПОСЛЕДИЦЕ МОГУ БИТИ КОБНЕ!": Докторка Грујичић упозорава! Уколико припадате једној од ове 3 групе, обавезно се одмах јавите лекару!

Докторка Даница Грујичић упозорила је све који оболе од короне да не чекају да се јаве лекару.

1608119539_Dr-Danica-Grujicic.jpg
Фото: Принтскрин / Yоу Тубе / РТС Ординација - Званични канал

И она сама је прележала опаки вирус и каже да јој је било потребно доста времена да се врати ранијим активностима и наглашава да је корона и даље непознаница за лекаре.

За ковид 19 карактеристично је то да изазива тромбоемболијске компликације у целом организму.

- Дешава се нешто што смо до сад гледали само у научно-фантастичним филмовима. Дешавало се да не могу пацијенту да извуку крв за анализу зато што је крв толико згрушана. Зато је битно да сви они који нису лекари, који не знају да ли имају факторе ризика да оду код свог лекара опште праксе јер они много знају о ковиду 19 - објашњава директорка Института за онкологију.

Прочитајте још: Препознајте ХРОНИЧНИ УМОР: Симптоми које не треба да игноришете

Додаје да је болест таква да се дешавају драстична погоршања здравственог стања из сата у сат.

- Значи, ви сада разговарате са пацијентом, након два сата јављају да су га реанимирали - објашњава како може да буде неизвестан ток болести Грујичићева и додаје да је зато веома важно да се грађани јаве лекару чим осете прве симптоме.

- Чим осетите симптоме, одмах се јавите лекару и одмах лезите у кревет. Поготово они који имају у породици неког ко је имао тромбоемболију или слично, затим људи који су имали проблем са венама на ногама, жене које су имале гинеколошке операције морају да се јаве лекару како би примили Фраксипарин који разређује крв толико и спречава да дође до згрушавања - истакла је директорка Института за онкологију гостујући у емисији РТС Ординација.

Прочитајте још: "Терате" моду и носите ЦРНУ МАСКУ, а не знате шта изазивају!

Према њеним речима, у наредном периоду треба избегавати окупљања, а нарочито тржне центре који су, како тврди, највећи извор инфекције.

- Ја разумем младе људе и нормално је да желе да се друже, али сад велика окупљања нису добра. Ја сам увек била против тих кутија од тржних центара. Важан је ваздух и прородна вентилација, а тога нема у тржном центру - навела је др Грујичић и додала да ако хоћемо да се заштитимо, убудуће градимо отворене тржне центре или бар оне у којима је омогућена природна вентилација.

Прочитајте још: РАСОЛ - омиљени зимски напитак! Чисти кожу и помаже у лечењу КАРЦИНОМА

Важни витамини Ц и Д

Пацијентима који су оболели од ковида саветује да буду дисциплиновани, да слушају препоруке лекара, али да ослушкују свој организам.

Важно је да се узимају витамини Ц и Д, као и да се уноси много течности.

- Мало природни имунитет, мало вакцина и стаће епидемија. Нећу да чујем да не можемо да победимо корону - изричита је професорка Даница Грујичић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.