· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

RASOL - omiljeni zimski napitak! Čisti kožu i pomaže u lečenju KARCINOMA

Ova lekovita tečnost sadrži velike količine vitamina B, C, E, K i minerala poput kalijuma, kalcijuma, fosfora, sumpora, gvožđa, bakra, cinka i magnezijuma.

1607987656_Depositphotos_422939770_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Rasol, omiljeni zimski napitak svih uživalaca izrazito slane hrane, posebno kiselih napitaka iz zimnice. Bogat je dobrim bakterijama koje pomažu probavnom sistemu, a koristi se i kao prirodni lek za arterosklerozu i visok krvni pritisak, lečenje astme, reume i čira na želucu. On je dobar za jačanje imuniteta, čisti kožu i pomaže kod raznih vrsta karcinoma.

Pročitajte još: Muči vas MIGRENA? Proverite da li vas to telo upozorava na KRVNE UGRUŠKE

Rasol je tečnost dobijena od kiselog kupusa. Ova lekovita tečnost sadrži velike količine vitamina B, C, E, K i minerala poput kalijuma, kalcijuma, fosfora, sumpora, gvožđa, bakra, cinka i magnezijuma.

Pročitajte još: Do SAVRŠNE LINIJE sa malo truda: Jednostavni saveti za gubitak kilograma

va lekovita tečnost sadrži velike količine vitamina B, C, E, K i minerala poput kalijuma, kalcijuma, fosfora, sumpora, gvožđa, bakra, cinka i magnezijuma

Kada se ukiseli, kupus biva dodatno obogaćen vitaminom B12 kojeg inače pronalazimo u namirnicama životinjskog porekla. Najbolje od svega je što se svaka vrsta kupusa može kiseliti. Kiseli kupus je dodatno obogaćen fitonutrijentima i vitaminom C, sadrži antocijan, odnosno antioksidans koji štiti sive moždane ćelije.

Pročitajte još: Da li previše zagrljaja može da RAZMAZI DECU? Kako treba da se postavite

Kako se koristi rasol?

Rasol se može piti sam. Osim toga, možete ga upotrebiti i za razne supe i variva. Kiseli kupus odavno je prisutan u jelovnicima širom Evrope pa tako i kod nas u domaćoj kuhinji. Može biti odličan dodatak raznim jelima, ali i kao salata.

Pročitajte još: RUSKI lekari otkrivaju recepturu: NARODNI LEK koji trajno reguliše krvni pritisak

 

Ako baš želite isprobati nešto neobično i smjelo, onda vam predlažemo da si napravite jelo od dinstanog kupusa i slatkog krompira – batat. Jednostavno dinstajte kupus uz batat ili tikvu ili ispecite pitu od kiselog kupusa. Slobodno ga kombinujte sa orasima, kimom, ili grožđicama. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.