· · Коментари: 0

Свакодневно конзумирање БЕЛОГ ЛУКА може донети ОСАМ ДОБРОБИТИ ВАШЕМ ОРГАНИЗМУ: Благотворно делује на цео организам

Може садржати до 400 различитих биоактивних елемената - витамина, минерала и органских киселина

1674462131_shutterstock_1312901660-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк

За бели лук волимо да кажемо да је природни антибиотик, али шта то значи? Шта се дешава са нашим телом ако сваки дан поједемо по 2 или 3 чена белог лука?

Бели лук садржи алицин, који се ослобађа након што загризете бели лук. Алицин убија различите врсте бактерија, има антисептички ефекат, спречава репродукцију микроорганизама, али исто тако се уништава на високим температурама, што значи да је најздравије јести бели лук свеж и термички необрађен, пише Ецонет.

Ево шта се дешава са нашим телом ако сваки дан једемо бели лук:

1. Бели лук штити кардиоваскуларни систем. Један чен белог лука сваки дан ће помоћи при јачању крвних судова, стимулисаће циркулацију крви и смањити концентрацију холестерола у телу. Бели лук помаже у снижавању крвног притиска.

2. Према научним истраживањима бели лук смањује и шећер у крви за приближно 25%.

3. Бели лук ће ојачати имунитет, неутралисаће слободне радикале и токсине који штете организму.

Прочитајте још: Повећава се ризик од настанка многих болести: Прескакање оброка штетније је него што мислимо

4. Бели лук се бори против праразита у људском телу.

5. Бели лук подстиче производњу желудачног сока (ово стимулише апсорпцију гвожђа), регулише функционисање панкреаса, поправља апетит.

6. Бели лук може да успори процес таложења соли, штити од разарања и обнавља хрскавицу и зглобно ткиво, служи као превенција остеоартритиса.

7. Бели лук је изузетно богат антиоксидансима, флавоноидима, витаминима Б, киселинама, који су у стању да регенеришу кожу, дају јој еластичност, боре се против настанка акни и раних бора.

8. Нутриционисти и заговорници правилне исхране верују да увођење белог лука у исхрану изазива губитак тежине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.