· · Коментари: 0

Све што нисте знали о КРВНИМ ГРУПАМА: Оне могу одредити где ћемо се гојити највише, шта треба да једемо и како реагујемо на стрес

Ове занимљиве чињенице треба свако да прочита

1667311952_profimedia-0194408981.jpg
фото: Профимедиа

Стручњаци кажу да крвна група много говори о телу особе. Пратећи неке основне смернице предложене за одређену крвну групу, можемо знатно побољшати своје здравље.

Недавно смо писали о исхрани према крвним групама, а данас вам доносимо све могуће појединости које треба да знате о својојкрвној групи.

Сматра се да ћете боље упознати своје тело, уколико сазнате све детаље своје крвне групе.

Ово су те четири групе:

  • 0 крвна група
  • А крвна група
  • Б крвна група
  • АБ крвна група

1. Корисни производи:

А крвна група: вегетаријанска храна, риба, пилетина и јогурт. Избегавајте махуне, зачињену храну и кафу.

Б крвна група: млечни производи, јагњетина, риба, поврће и чај. Избегавајте алкохол и конзервансе.

О крвна група: месо, риба и поврће. Избегавајте млечне производе, прерађену храну и преједање.

АБ крвна група: свежи, еколошки чисти производи. Одрекните се хране спремљене печењем, хране која одузима енергију, пише Фемина.

2. Тип личности:

А крвна група: саосећајни, организовани, ефективни, лидер.

Б крвна група: медитативни, флексибилни, дружељубиви, фокусирани на резултат.

О крвна група: практични, упорни, пажљиви, осетљиви.

АБ крвна група: рационални, спокојни, јаки, слободоумни.

3. Реакција на стрес

А крвна група: Висок степен пријемчивости, потребно је много времена да се особе са овом крвном групом опораве од стреса. Обилан унос течности помаже да се смире.

Б крвна група: У основи смирени, али некада не контролишу емоције и испадају из такта. Лагано дисање помаже да се врате у хармонију.

О крвна група: Могући су напади беса, који су наследни. Визуелизација нечег пријатног помаже да се обнови мир.

АБ крвна група: Одлично се боре са стресом, јако је тешко ове особе избацити из равнотеже. Активност и физичко оптерећење помажу да се ослободе напетости.

4. Депозити масти:

А крвна група: накупља масноће из меса и производа који садрже шећер.

Б крвна група: лоше усваја печену храну и хлеб.

О крвна група: нередовна исхрана изазива накупљање сувишних масноћа.

АБ крвна група: накупља масноће од неактивности.

5. Резус фактор:

Резус фацтор (Рх) је други по важности фактор крвне групе. Може да буде позитиван и негативан.

Позитиван резус фактор има Д-антиген, а негативан нема. Ако будућа мајка има негативан резус фактор, а отац позитиван, појављује се опасност од бројних компликација, као што су:

хемолитичка болест – распад еритроцита; еритробластоза плода (код тежих компликација) – продукција незрелих еритроцита код плода;

Правилно лечење и одређене мере профилаксе помажу да се плод очува. Жена мора да прими ињекцију крвне плазме у 28. недељи трудноће и 72 сата после порођаја да би се избегло формирање мајчиних антитела која прелазе из крви мајке у крв плода.

6. Компатибилност крвних група:

АБ крвна група је универзални прималац крви, али може бити донор само за АБ групу.

А крвна група може да добија 0 и А крвну групу, а да буде донор за А и АБ групу.

Б крвна група може да добија Б и 0 крвну групу, а може да буде донор за Б и АБ групу.

О крвна група може да прима само 0 крвну групу, а универзални је донор за све групе.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.