Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Када је право време за ласерско скидање диоптрије?

Постоји ли старосна граница?

1639652573_woman-g09dd648f1_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ласерско скидање диоптрије представља интервенцију код које се УВ зраком мења дебљина и облик рожњаче па се и диоптрија коригује. Доводи до тога да се потпуно избацују наочари или контактна сочива из употребе. Већ 30 година представља најбоље решење за побољшање вида и изузетно је популарна интервенција.

Ласерско скидање диоптрије – када је право време за захват?

Сва лица од 20 до 50 година и особе код којих је диоптрија у распону -10.0 до +5.0 и астигматизам до -/+ 5.0 су добри кандидати за ласерско скидање диоптрије. Изводи се само код оних који имају добро опште здравствено стање и не сме се изводити у трудноћи нити непосредно након порођаја.

Ласерско скидање диоптрије и трудноћа

Ласерско скидање диоптрије и трудноћа представљају контраиндикације па се ова процедура не изводи у трудноћи нити 6 месеци након порођаја или по престанку дојења.

Разлог за то је што током трудноће долази до промена на рожњачи и у диоптрији која није стабилна па треба сачекати минимално време за опоравак организма. Тек када се испуне ови услови могуће је планирати интервенцију.

Ако сте прешли на дохрану за бебе можете заказати преглед код офталмолога!

Само у случају ако сте прешли на дохрану за бебе треба заказати преглед код офталмолога и планирати ласерско скидање диоптрије.

И трудноћа, али и дојење изазивају хормоналне промене у организму због чега долази до пролазних промена диоптрије. Зато је важно да се престане са лактацијом и сачека да се формира јединствена диоптрија.

Планирање је кључно, па је дохрана за бебе идеалан начин да се не угрози здравље детета, а да се правилно, ласерски скине диоптрија.

Припреме за ласерско скидање диоптрије

Да би третман био безбедан и са одличним резултатом лекар ће извести неколико припремних прегледа:

- Компјутерско одређивање диоптрије

- Компјутерско скенирање дебљине, закривљености и абнормалности рожњаче (корнеална топографија)

- Оптичка биометрија

- Испитивање сузног филма

- Снимак задњег сегмента ока

- Мерење очног притиска

- Брис ока на бактерије (ако се покаже присуство бактерија или инфекције бактеријског кератитиса интервенција се одлаже до излечења)

Све претраге су безболне и изводе се брзо, а лекару ће показати да ли је пацијент добар кандидат за интервенцију, али и којом је ласерском методом најбоље трајно скинути диоптрију.

Шта је бактеријски кератитис?

Бактеријски кератитис је бактеријска инфекција рожњаче која се мора лечити ургентно иначе доводи до потпуног губитка вида.

Ако се јави бол у оку, губитак и слабљење вида, црвенило и скереција из ока, одмах је потребно урадити брис рожњаче и прописати одговарајуће антибиотике. Пошто се најчешће јавља код особа које неадекватно одржавају контактна сочива, ласерско скидање диоптрије се одлаже све док се бактеријски кератитис не излечи и вид сачува.

Обавезно коришћење пробиотика као превенција појаве кандиде

Антибиотици су нужни у лечењу бактериског кератитиса, али њихова употреба може да изазове појаву кандиде и поремећај добре цревне флоре.

Ако су се пили антибиотици никако се не сме заборавити пробиотик као једини начин да се заштити организам од негативних последица узимања терапије. Тело ће се брже опоравити, а самим тим и раније створити шанса за приступање ласерском скидању диоптрије.

Поступак ласерског скидања диоптрије је одлична одлука која враћа јасан вид и трајно мења живота на боље! Треба посетити офталмолога и једноставним путем трајно решити велики проблем.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas