Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСХРАНА

Трешње – највећи извор здравља током летњих дана

Трешње предастављају извор здравља за наш организам током летњег периода

1623692833_tresnje.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Поред тога што су примамљиве и укусне, трешње имају изузетно повољан утицај на наше здравље.

Прочитајте још: МЕД ОД БОРОВИХ ИГЛИЦА - традиционалан рецепт: Пуне су витамина Ц, подижу имунитет и ослобађају вас упорног кашља! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Трешње представљају извор енергије, природни лек за многе болести и незаменљиве су у спречавању многих обољења. С обзиром на то да трешње садрже витамине А, Б и Ц, а поред тога и антиоксиданте, калијум, калцијум, гвожђе и минерале – веома су добре за крвну слику. Уколико их конзумирамо дужи период, крвна слика се може знатно побољшати.

Осим што утичу на крвну слику, трешње помажу и при отежаном варењу, смањују мокраћну киселину, подстичу рад стомака, гуштераче и црева, а лече и од различитих упала

Зашто је добро јести трешње

Посебно се препоручују женама јер је јако добро конзумирати их током циклуса, а могу се тумачити и као естетски производ – јер спречавају настанак бора и боре се против целулита. Бактериолошко средство које поседују помаже деснима и спречава настанак каријеса.

Најбоље их је јести сирове, а никако одмрзнуте или обрађене на било који начин. Постоји могућност и да се од њих направи сок који благоторно делује на сан и помаже да боље и квалитетније спавате. Трешње се могу користити при лечењу артритиса и других нелагодности у костима. С обзиром на то да је заправо тајна овог воћа у његовом пигменту, слична својства имају и малине, боровнице и вишње.

Прочитајте још: Краставац уместо дијете и лекова: Тако јефтин и здрав

Према новијим истраживањима научника, трешње имају своју улогу и у борби против рака. Осим што су веома укусне, трешње су одличан извор енергије, а поред тога помажу и у топљењу масних наслага, убрзавању метаболизма, што помаже свима који имају намеру да смршају. С обзиром на то да регулишу метаболизам тако што га убрзавају, сматрају се и веома корисне у спречавању инфаркта.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas