· · Komentari: 0
NEVEROVATNO

Pogledajte kako izgleda ultrazvukom snimljena UTROBA AJKULE! (VIDEO)

Kako bi utvrdili da li je morski pas trudan.

1607605927_ajkula.jpg
Foto: Printskrin / You Tube / Discovery

Da bi utvrdili je li morski pas trudan ili ne naučnici su iste u prošlosti morali otvarati nožem ili skalpelom.

Ali grupa morskih biologa je utvrđivanju trudnoće odlučila pristupiti tako da ne ugrožava njihove živote - prvi put u istoriji snimajući, pre nekoliko godina, utrobu 3,5 metara dugog tigrastog morskog psa snimila je ultrazvukom. 

Pročitajte još: I velike BELE AJKULE imaju svog PREDATORA: To je ova životinja

Snimak je pokazao kako ponosna mama u sebi nosi 20 beba dugačkih između 40 i 45 cm.

- To je apsolutno neverovatno, bila je puna dobro razvijenih beba morskih pasa. Tako nešto nikad pre nisam video - komentarisao je snimak Džejms Sulikovski, profesor nauke o moru s New England Univerziteta.

Pročitajte još: Pojedini stanovnici mora žive i 500 godina, a neki uopšte i NE UMIRU! (VIDEO)

Za kraj napišimo kako se ponosna majka zove Emilly, a kako bi otkrili gde će "roditi" kako bi mesto rođenja dodatno zaštitili biolozi su je označili uređajem za praćenje koji bi majka trebalo da nosi oko godinu dana, nakon čega će isti otpasti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.