· · Коментари: 0
ВИРУС

У трећем таласу короне дешава се нешто потпуно неочекивано: Код оболелих седми дан наступа ОВАКВО СТАЊЕ!

Објашњење може да лежи у том што САРС-ЦОВ-2 изазива промене у целом организму, читав организам је захваћен и пати под утицајем вируса.

1607589875_Depositphotos_349567828_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Коронавирус се у Србији појавио почетком марта, али трећи талас који је у јеку је дао највише оболелих и преминулих пацијената. Стога, овај талас у себи крије неке појединости, које нису биле познате од раније.

- У Дому здравља приметно је да код једног броја пацијената који се јављају са високом температуром и добију терапију, после седам до десет дана долази да погоршања и обостране упале плућа - рекао је Антонио Димитровски Завода за здравствену заштиту радника "Застава" где се дневно прегледа близу 1.200 пацијената са симптомима сличним корони.

Прочитајте још: НЕОБИЧНО ИСТРАЖИВАЊЕ: Да ли је стрес заразан?

Објашњење могуће да лежи у што САРС-ЦОВ-2 изазива промене у читавом организму, читав организам је захваћен и пати под утицајем овог вируса. То је системско обољење.

Прочитајте још: ИСТИНА ЈЕ СТРАШНА: Ево шта умор заиста ради вашем телу

- Бактеријске инфекције су обично локализоване, у једном делу плућа се дешава процес који је самоограничавајући, а када је у питању корона, ти рецептори који привлаче вирус се налазе свуда, па се вирус шири по плућима, срцу. Ћелије које привлаче вирус налазе се свуда - закључио је Димитровски.

Прочитајте још: Доктор Владимир прецизно израчунао када ће КОРОНА постати обичан грип!

Тек треба да се истражи шта код пацијената доводи до погоршања иако су на време реаговали и добили одговарајућу терапију. Кључ одговора је по свему судећи стање имуног система, али то још није званично потврђено.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.