Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ ИЗ ПРИРОДЕ

Заборавите БАГРЕМОВ: Ова врста меда је ЛЕКОВИТИЈА, али и УКУСНИЈА, а могу је јести и они који имају ПОЛЕНСКУ АЛЕРГИЈУ

Да ли сте чули за лавандин мед?

1635840847____natural-cosmetics-g2ee44b4bc_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Мед се од давнина сматра једним од најздравијих природних производа за организам, а поред багремовог и ливадског који су најзаступљенији, постоји још пуно врста меда, и сваки се разликује по боји, али и здравствненим бенефитима.

Једна од здравијих врста је мед од лаванде - који се препоручује чак и трудницама.

Прочитајте још: Здрава јутарња навика: Вода са медом смањује АПЕТИТ и регулише МЕТАБОЛИЗАМ

Лавандин мед

Лавандин мед је интензивног укуса и мириса, а може бити и тамније и светлије боје. Међу најлековитијим је врстама са снажним деловањем јер омогућава апсорцију калцијума и гвожђа из хране.

Посебно се препоручује трудницама и свима који имају мањак калцијума у организму.

Лавандин мед помаже и код проблема са зубима и костима, остеопорозом, повишеним крвним притиском, а прија и органима за варење, чисти плућа и умирује кашаљ.

Фото: Пиксабеј

Као и биљка од које се прави, мед од лаванде има умирујуће дејство и снажан је борац против нервозе, а побољшава и квалитет сна. Помаже и у борби са блажим облицима депресије.

Лавандин мед ублажава симптоме изазване предменструалним синдромом. Особама склоним поленским алергијама саветује се свакодневно узимање меда од лаванде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas