Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE IZ PRIRODE

Zaboravite BAGREMOV: Ova vrsta meda je LEKOVITIJA, ali i UKUSNIJA, a mogu je jesti i oni koji imaju POLENSKU ALERGIJU

Da li ste čuli za lavandin med?

1635840847____natural-cosmetics-g2ee44b4bc_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Med se od davnina smatra jednim od najzdravijih prirodnih proizvoda za organizam, a pored bagremovog i livadskog koji su najzastupljeniji, postoji još puno vrsta meda, i svaki se razlikuje po boji, ali i zdravstvnenim benefitima.

Jedna od zdravijih vrsta je med od lavande - koji se preporučuje čak i trudnicama.

Pročitajte još: Zdrava jutarnja navika: Voda sa medom smanjuje APETIT i reguliše METABOLIZAM

Lavandin med

Lavandin med je intenzivnog ukusa i mirisa, a može biti i tamnije i svetlije boje. Među najlekovitijim je vrstama sa snažnim delovanjem jer omogućava apsorciju kalcijuma i gvožđa iz hrane.

Posebno se preporučuje trudnicama i svima koji imaju manjak kalcijuma u organizmu.

Lavandin med pomaže i kod problema sa zubima i kostima, osteoporozom, povišenim krvnim pritiskom, a prija i organima za varenje, čisti pluća i umiruje kašalj.

Foto: Piksabej

Kao i biljka od koje se pravi, med od lavande ima umirujuće dejstvo i snažan je borac protiv nervoze, a poboljšava i kvalitet sna. Pomaže i u borbi sa blažim oblicima depresije.

Lavandin med ublažava simptome izazvane predmenstrualnim sindromom. Osobama sklonim polenskim alergijama savetuje se svakodnevno uzimanje meda od lavande.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas