Oglas
· · Komentari: 0

Zašto bi trebalo da sipate kurkumu u toplu vodu sa limunom? Magičan napitak za mršavljenje i jačanje imuniteta (RECEPT)

Konzumiranje ovog napitka donosi brojne zdravstvene benefite, zato počnite što pre da ga pijete

1653223893_julia-topp-kuIiEew8V-A-unsplash--1-.jpg
Oglas

Kurkuma nosi epitet Kraljice začina i to sa razlogom. Za nju je karakteristična izazita narandžasto-zlatna boja, aroma nalik biberu i oštriji ukus. Ono što ovu biljku izdvaja od ostalih jeste širok spektar antioksidanasa, ali i antivirusna, antibakterijska, antimikotička, antimutagena, antiupalna i antikancerogena svojstva!

Ova biljka postaje sve zastupljenija u kulinarstvu jer sadrži i proteine, vitamine C, E i K, bakar, kalcijum, kalijum, gvožđe i cink, niacin i vlakna.

Kurkuma je biljka koja raste u Indiji i odavnina je zastupljena u u kuhinjama tog područja Azije. Lekari u Evropi, i uopšteno govoreći Zapadu, tek su nedavno otkrili blagotvorna i lekovita dejstva kurkume.

Prepoznatljivu boju ova biljka dobija od kurkumina, jedinjenja koje pomaže kod ublažavanja tegoba mnogih bolesti.

Pročitajte još: Četiri najbolja VITAMINA ZA KOŽU: Za zdravlje i mladolikost

Ukoliko ovaj začin dodate u toplu vodu sa limunom dobićete napitak koji će pomoći u regulaciji nivou šećera u krvi, ali i ojačati imunitet i tako smanjiti rizik od mnogih bolesti.

Limun čuva naše arterije - vitamin C dobar je saveznik u regulisanju krvnog pritiska, smanjivanju upale arterija, ali i smanjivanju LDL holesterola u krvi. Kalijum, magnezijum, fosfor, kalcijum, cink, vitamin E samo su neki od mnogobrojnih korisnih materija u ovom kiselom voću.

Za šta je sve dobra kombinacija kurkume i limunske vode?

  • Pomaže kod mršavljenja i izbacivanja toksina iz organizma
  • Pomaže kod sagorevanja viška masnoće
  • Daje energiju
  • Jačanje imuniteta
  • Konzumiranjem kurkume možete smanjiti rizik od moždanog i srčanog udara
  • Kurkuma je sve češći sastojak detoks napitaka jer ova biljka pomaže eliminaciji toksina iz organizma, naročito jetre

Sastojci:

  • četvrtina kašičice kurkume
  • polovina kašičice meda
  • 300 ml tople vode
  • isceđena polovina limuna
  • malo cimeta, po želji

Priprema:

  1. Kurkumu, med i limunov sok dodati u toplu vodu, a zatim promešati.

Najbolje bi bilo da ovu mešavinu konzumirate u jutarnjim časovima. Ukoliko imate problema sa želucem obavezno se konsultuje sa lekarom.

Bonus video:

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas