Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Зашто су МУШКАРЦИ ОСЕТЉИВИЈИ од жена када су БОЛЕСНИ? Ово је ИСТИНА!

Нема медицинских објашњења о већој раздражљивости мушкараца.

1608118199_Depositphotos_58277617_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Мушкарцу су јачи пол, умеју да контролишу емоције, лакше подносе свакодневни стрес и никада нису болесни. Уз то су и вештији у практичним пословима те нам често у кућној радионици затреба баш "мушка рука" за ситне и крупне преправке и поправке.

Међутим, када је реч о прехладама, главобољи и разним вирусним невољама чини се да јачи пол постаје слабији и да се њиховом оздрављењу морате посветити као детету у нижим разредима основне школе. 

Иако висок ниво тестостерона може да ослаби имунолошки одговор на вирусе, нема медицинских објашњења о већој раздражљивости мушкараца и тежем подношењу болести. 

Прочитајте још: "Терате" моду и носите ЦРНУ МАСКУ, а не знате шта изазивају!

Како да препознате да ли је ваш мушкарац осетљивији на прехладу? 

Након првих симптома кијавице, на његовом столу налазе се витамин Ц, шумеће таблете за кашаљ, неколико паковања марамица, две шоље чаја, лимун, спреј за нос... 

Иако су чајеви и лимун ту за превентиву, чим крене да кашље посегнуће за шумећим таблетама, јер их раствара у топлој води, пријатног су укуса и помажу против кашља. Да је ситуација озбиљнија схватићете помињањем статистике колико акутног кашља прерасте у хронични, да хемијски лекови више штете него користе, а ако се први симтоми не одлеже прехлада може да изазове озбиљне последице. 

Прочитајте још: Три навике које ће вам побољшати концентрацију на послу

Савети за неговање "мушке прехладе"

У оваквим ситуацијама вероватно бисте пожелели да вашем партнеру набројите све ситуације у којима сте са температуром одлазили на посао, по децу у вртић, на прославу годишњице брака ваших пријатеља, како сте времена имали тек за употребу марамица, а при том су кућне обавезе и даље биле у вашој надлежности.

Колико год ваша жеља била јака да му објасните да није баш тако страшно и да сте ви то све у ходу прележали – немојте. 

За брже оздрављење, мир у кући и опстанак вашег партнерства, најбоље је да одмах пригрлите улогу неговатељице. Иако знате да је прехлада пролазна, брже оздрављење омогућиће вам да слободно време проведете квалитетније. 

Прочитајте још: РАСОЛ - омиљени зимски напитак! Чисти кожу и помаже у лечењу КАРЦИНОМА

Фото: Депозит

Природни лекови, здрава храна и мировање 

Уместо да он трага за познатим и непознатим методама лечења, то урадите ви. Пронађите најделотворније лекове за кашаљ и прехладу и купите цео сет. 

Иако се многе шумеће таблете препоручују за одрасле, за сваки случај набавите и сируп јер воли тај слаткасти укус, као и бар три врсте чаја. 

Температуру проверавајте на свака три сата и добро проветрите просторију у којој борави.

Обавезни су витамин Ц у неколико облика и све врсте воћа за које знате да садрже овај витамин неопходан у борби против вируса. Побрините се да уноси довољно течности и припремите му његово омиљено јело, како би јачао имунитет.

Прочитајте још: Ево колико често треба мењати дезодорансе

Стручњаци препоручују месо које није масно, рибу, интегрални пиринач, као и што више свежег поврћа, јер је богато антиоксидансима. 

Топла купка пред спавање је апсолутно неопходна. 

Ослободите га свих обавеза и омогућите му да се довољно наспава. У случају да прехлада потраје организујте филмски маратон са његовим омиљеним филмовима или набавите снимак спортских утакмица које је пропустио у претходном периоду. 

Немојте губити стпљење, не цитирајте веровања о јачем полу и никако не инсинуирајте да је размажен.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas