Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
телесна тежина

Зашто ујутру имамо најмање килограма? Одговор је једноставан

Ако станете на вагу непосредно после буђења вероватно ћете приметите да вам је телесна тежина мања.

1644840558_797ff5dc94ac631de5b2d2c8dc9fc0f6f98abefa.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Дневна промена тежине је нормална. То може да зависи од тога шта и колико сте јели, пили, вежбали или чак спавали. Тежина просечне одрасле особе може да варира 2 до 3 килограма дневно, на шта утиче и задржавање воде.

Међутим, да ли сте приметили да најмање килограма имате ујутру?

Телесна тежина ујутру

Најмање телесна тежина је ујутру, када се пробудимо. Ово се дешава због тога што је тело благо дехидрирано у овом делу дана. То објашњава како задржавање воде може да доведе до вец́е телесне тежине.

Прочитајте још: САВЕТИ СТРУЧЊАКА: Ево како да се разбудите БЕЗ КАФЕ

Наше тело сагорева калорије и док спавамо, то подстиче основне телесне функције попут дисања или знојења, што такође дехидрира организам.

Дакле,  дехидрација је један од примарних разлога зашто иаммо мање тежине ујутру. Вода чини око 50 до 60 процената телесне тежине одрасле особе, ове мале промене могу да додају или одузму неколико килограма.

Савет је да ако желимо да пратимо своју тежину то радимо ујутру, пре конзумације јела и пића.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas