· · Коментари: 1
БРАК

БЕЖИТЕ од НАМРШТЕНИХ људи ако хоћете дуго да живите, ево и ЗАШТО!

Када је супруга ведра, оптимистична и пуна ентузијазма, муж је здравији, што важи и у обрнутом случају - тврде научници који су спровели занимљиву студију.

1603546598_Depositphotos_17391429_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Стручњаци са Универзитета у Мичигену потврдили су да је генерално важно каква клима влада у породици, јер од ње зависи не само брачна срећа, него и здравствено стање супружника.

Прочитајте још: Желите учесталије СЕКСУАЛНЕ ОДНОСЕ са партнером? Ево које БОЈЕ мора бити ПОСТЕЉИНА

У истраживање је укључено 2000 парова старијих од 50 година, који су одговарали на питања колико су задовољни квалитетом живота, да ли болују од повишеног крвног притиска, дијабетеса и других хроничних болести, колико су физички активни, да ли вежбају и могу ли без проблема да извршавају свакодневне обавезе.

Суштина је била да се прво утврде њихове навике, однос према себи, могућност и воља да се извршавају свакодневни задаци, завири у здравствени картон, а потом све то повеже са структуром личности партнера, пре свега из угла склоности оптимизму или песимизму.

Ведар карактер супруге - дуг живот!

Научници су дошли до сазнања да су испитаници, чији су брачни другови ведријег карактера, били здравији, више су се бавили собом и чешће су вежбали, што су довели у везу са тим да су их у томе подржавали партнери, инспиришући их да више воде рачуна о свом здрављу. Истовремено, тамо где је постојала негативна клима у породици, веће су биле шансе да супружници конзумирају нездраву храну, пију и пуше више од граница нормале.

Прочитајте још: Ако се БРАК КЛИМА решење је веома, ВЕОМА ЈЕДНОСТАВНО!

Споран је био и однос према дугорочним плановима, јер већина испитаника која је у браку са мрзовољним типовима, песимистима и особама склоним променама расположења, није могла да изнесе ниједну жељу, амбицију или циљ за будућност.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.