Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
енергија

Да ли вам кваре дан? Ови типови људи су токсични

Нико није савршен. Тако нисте ни ви, ни ваши родитељи, партнер или партнерка, пријатељи…

1610617485_Depositphotos_243472292_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Без обзира на то, сигурно у свом животу имате неког ко је превише токсичан. Ако у следећих шест типова препознате такву вама блиску особу, можда је дошао тренутак да се лагано растајете, и да свако крене својим путем.

Злонамерна трачара

Ок, да будемо искрени, сви воле мало да оговарају друге људе. Али постоји велика разлика између особе која ће прокоментарисати некога, и оне која ће без престанка говорити интимне детаље из личних живота других. Најгоре је што је њихов тон увек осуђујућ и крајње негативан. Такву личност треба заобићи у широком кругу, јер је само питање дана када ћете и ви доћи на тапет.

Прочитајте још: Говорио је 40 језика, имао је невероватан коефицијент интелигенције, завршио у лудници, а његово име нико не спомиње

Набацивач кривице
Истина је да нисмо у стању да баш у сваком моменту донесемо исправну одлуку. Потпуно је нормално да човек некада погреши или лоше процени. И док је с једне стране фер да вам неко на то скрене пажњу, с друге стране настаје проблем уколико вам пребацује и набацује кривицу чак и онда када уопште нисте одговорни. Зато таква особа не заслужује да се назове пријатељем.

Депресивни мрачњак

Већини кад-тад дође жута минута, па су у тим тренуцима или депресивни или мрачни. Чињеница је да не живимо у савршеном свету. Ипак, постоје особе које ће апсолутно у свему видети само негативни аспекат, и искључиво њега пропагирати. Пошто ствари нису увек тако црне, није вам потребан неко ко ће вас вући са собом на дно, посебно када је све заправо у реду.

Мученик без премца

Пасивна агресија је незгодна особина, посебно ако је константно усмерена ка вама. Има људи који непрекидно сажаљевају себе и свој живот. Њима је увек најтеже, а истичу како су дивни и непогрешиви. Врло је очигледно да је то неко ко ће вам црпети енергију, и поред кога нећете моћи у потпуности да се опустите. Још један проблем јесте тај да је њихова емпатија резервисана једино и само за њих.

Прочитајте још: СРЕЋА И МОТИВАЦИЈА: Ево зашто је ВАЖНО имати пријатеље на послу

Фото: Депосит

Захтевни манипулатор

Водите рачуна када стекнете шармантног пријатеја који вам увек нешто тражи. Да, пријатељи су ту да помогну једни другима, али ако ухватите себе да сте само ви ти који стално чини усуге, време је да станете и запитате се. Нико не сме да искоришћава и злоупотребљава ваше квалитете искључиво ради личног бенефита и користи. Реците збогом таквим манипулаторима!

Прочитајте још: Сваки други човек НЕ ВЕРУЈЕ НИКОМ, али да ли ви имате ове ОСОБИНЕ ПРАВОГ ПРИЈАТЕЉА?

Уображени фанатик

Ако у вашем животу постоји неко ко увек све зна, и све ради далеко боље од вас, онда је време да испред себе поставите знак питања. Онај ко константно прича само о себи, уложиће нула енергије у неког другог. Запамтите – усиљена компетитивност није особина правог пријатеља. То је токсична потреба путем које неко лечи своје комплексе и несигурности. Због тога се оканите саможивих „пријатеља”.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas