Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири начина да се изборите са негативним људима

Ако желимо, можемо задржати позитивно стање духа, чак и када смо присиљени да будемо окружени негативним особама, било на послу, било у породици или у другим ситуацијама у којима их не можемо избећи. У редовима који следе, откријте шта можете урадити по том питању.

1640776792_woman-gb9e198238_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Како се понашати са негативним људима?

Заштитите себе

Без обзира на то шта други раде, увек можете контролисати своја осећања и понашање. Можете се запитати како реагујете у датој ситуацији и шта можете да промените. Не можете утицати на реакције других, али можете на свој одговор и пажњу. Свако је одговоран за себе. Зликовац ионако себи наноси штету. Али, трудите се да се оградите од те приче. Можете, на пример, призивати сценарио у коме га нема.

Оживите љубав

Можда вам у том тренутку помогне да се присетите нечега што вас увиек смирује, било да је то помисао на дете, љубимца, вољену особу, нешто што волите… Осетите ту љубав и позитивне вибрације које нико не може да вам ускрати.

Прочитајте још: Бацио је боцу са поруком у море, нађена је 23 године касније на неочекиваном месту (ФОТО)

Одговорите на леп начин

Још једна сјајна тактика за суочавање с тешким људима је тактика обрнуте реакције. Када се неко понаша негативно, покушајте учинити управо супротно. Ако је нетко песимистичан, будите оптимистични. Ако неко виче, говорите мирно. Ако вас нетко критикује, ви га хвалите. Ако неко делује мржњом, ви одговорите љубављу. Ако вас неко преко гледа, ви му се љубазно насмешите. Што позитивније одреагујете, осећаћете се боље.

Не примајте к срцу

Кад год је неко негативан, сетите се да та особа може имати врло лош дан, да пролази кроз тешко раздобље у животу, или да може носити огромну количину стреса и туге. Не знате шта се догађа с њом. Стога је врло важно да њену реакцију не схватате превише лично.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas