Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Леица Геовид 3200 ЦОМ

Двоглед 3 у 1 за спорт и лов (ФОТО)

Даљиномер са интегрисаним двогледом и балистичким рачунаром за такмичаре у далекометном стрељаштву и учеснике у планинским лововима

1608725352_leica-geovid.jpg
леица-геовид - Фото: Леица
Oglas

У свету оптоелектронике, „Леица Спорт Оптицс” је престижни бренд, а репутацију добрим делом дугује својим уређајима за мерење даљине. Серија Геовид је пре четврт века поставила нове стандарде и постала референца у овој области.  

Прочитајте још: Двоглед будућности (ФОТО)

Даљиномер Леица Геовид 3200 ЦОМ, фото: Леица

У међувремену, “Леица” је развила посебан програм у оквиру компаније “Вецтор” која се бави производњом војне опреме, а стечена искуства и освојене технологије примењује и у свом цивилном програму. Овогодишњи новитет Геовид 3200 ЦОМ је ласерски мерач даљине са интегрисаним балистичким рачунаром и веома добром осматрачком оптиком.  

Широко видно поље омогућава прецизно скенирање већих површина. Одлично потискивање амбијенталног светла, које је резултат софистицираног и разраженог система преграда и замки за светло, обезбеђује  оштре и високо контрастне слике. 

Геовид 3200 ЦОМ је тражен међу ловцима, фото: Леица

Три верзије увећања (8x42, 10x42 и 10x56) имају ефективни домет од 2900 метара (3200 јарди), а даљина се мери са прецизношћу до једног центиметра. Апликације омогућавају везу са иОС и Андроид платформама, мобилним телефоном или паметним сатовима, што га чини траженим у растућој популацији стрелаца у лонг рејнџ дисциплинама. 

Такође, блуетутх везом могу се добити подаци са Кестрел метеоролошких сензора. Уношењем основних података (калибра, типа зрна, брзине…) добићете тачан прорачун о трајекторији и тачки поготка, а евентуални коси хитац биће изражен као хоризонтална удаљеност. Тако да се све више ловаца опредељује за набавку овог „3 у 1 двогледа“. Цео процес мерења и прорачуна траје само 0,3 секунде, што је значајно у динамичком далекометном стрељаштву. 

Прочитајте још: Озбиљна опрема за захтевне кориснике по прихватљивој цени

Геовид 3200 ЦОМ је отпоран на временске услове, робустан и поуздан у било којој ситуацији. Софистицирани премаз сочива АкваДура са својствима одбијања воде и прљавштине осигурава јасан вид  чак и по лошем времену.

Све више заступлен у спортском далекометном стрељаштву, фото: Леица

Лагано тело од легуре магнезијума изузетно је отпорно, а заштитни гумирани оклоп који апсорбује ударце осигурава удобно и сигурно држање. Цена уређаја варира од 2950 до 3300 евра. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas