Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Брунтон Труе Арц 3

Када вас авантура одведе “Богу иза леђа”, употребите КОМПАС (ВИДЕО)

Класичан, а истовремено модеран алат, компас је неопходан на било којој стази

1609178941_TruArc.jpg
ТруАрц - фото: “Брунтон”
Oglas

Уз уобичајену употребу ГПС ситема присутног практично на сваком мобилном телефону, класичан компас је првенствено део војне опреме, али и добродошла подршка у случају оштећења “паметних” уређаја или губитка мреже. 

Прочитајте још: Истражите свет са поузданом навигацијом у руци (ФОТО)

Једноставно подешавање деклинације без алата, фото: “Брунтон”

Са картом или без ње, у густој шуми, по магли или у ноћи, компас вам помаже да се оријентишете. Амерички произвођач геодезијске опреме, метеоролошких станица и монокулара “Брунтон”, нуди једноставан инструмент тежине 30 грама по цени од само 17 долара.  

Подешавање деклинације без алата је једноставно и брзо за оријентацију магнетног севера ка правом северу, игла се нагиње до 20 степени за уравнотежену употребу широм света, а азимутни прстен резолуције 2 степена пружа тачна очитавања.  

Модел Труе Арц 3 испуњава војне стандарде механичке отпорности и водонепропустљивости. Довољно је компактан (10,4 x 6,2 x 1,5 цм) и лак да не представља оптерећење, а поузданост и тачност се не доводе у питање.  

Прочитајте још: Јесењи марш кроз блато, воду и маглу (ФОТО)

Издржљив, једноставан за употребу и поуздан, компас је вековима био обавезан део опреме истраживача, авантуриста, планинара... 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas