Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО ДА ФЛЕРТУЈЕТЕ ПРИРОДНИЈЕ? Флерт није никаква наука, ипак многима то не иде природно од руке

Ево како према стручњаку за односе треба да флертујемо природно и са лакоћом - оставите снажан утисак на особу која вам се допада!

1680776955_shutterstock_515542147-flert-par.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Флерт није наука, то је нешто што долази природно, али многи људи се збуне, повлаче у себе и тешко им је да кроз суптилан начин покажу некоме да им се допада.

Ако се питате како да постанете бољи у флертовању, прва ствар коју треба да урадите је да заиста разумете шта је флерт, и зашто то уопште радимо. Одатле ће вам бити лакше разумети како да флертујете на начин који вам је заиста природан.

Флерт се сматра процесом сигнализирања сексуалног интереса, како би се привукао потенцијални партнер, у научном смислу. Многе различите животињске врсте учествују у неком облику овог процеса завођења, који може укључивати специфичне гестове, говор тела и директне или индиректне сигнале.

Модернија, људска дефиниција флертовања јесте да је флерт метода којом сигнализирате некоме да вам је занимљив,и да желите да се додатно повежете с њим. Флертовање многи сматрају видом забаве, али он заиста може и представљати добар начин да постигнете и продубите однос са неком особом.

Док људи често повезују флерт са показивањем да желите да излазите или имате секс, истраживања показују да људи флертују из разних разлога: да виде да ли постоји сексуални или романтични потенцијал, да би се друга особа осећала добро, подизање сопственог самопоштовања, или чак само као вид забаве и лаке конверзације.

Многи људи сматрају да флерт подразумева само осмехе, трептаје, додире, али тренер и стручњак за састанке Клара Артшвагер поручује, да све те стереотипе треба да одбацимо. Ево како према стручњаку треба да флертујемо природно и са лакоћом:

1. Не представљајте се као личност за коју мислите да је допадљива, већ се представите онакви какви јесте - Пре флерта одговорите себи на питања - Како могу више да будем своја? Како да се осећам опуштеније са самом собом? Самопоуздање које имају људи који су своји и верни себи, заиста привлачи људе.

2. Будите спремни да направите први корак - Ако унапред будете јасни о томе шта тражите, много је лакше пронаћи људе који имају сличне жеље као и ваше – јер и они вероватно траже вас. Боље је да направите корак и освестите какве шансе имате, него да себе мучите у неизвесности.

3. Нека буде лежерније - Немојте да се осећате под притиском, да уроните главом у флерт ако вам се то не чини природним. Није важно да одмах направите први корак, да дате све од себе како бисте се спојили са овом особом - идите својим темпом. Ако вам се неко допада, питајте га да прошета са вама. Попијте кафу заједно, разговарајте онако како вам прија, и немојте да се плашите.

4 Обратите пажњу на говор тела - Постоји разлог зашто већина савета за флерт има много везе са говором тела - као што је начин на који постављате своје тело, где вам гледају очи, и које врсте додира размењујете. Ово нису магични психолошки трикови. Све су то само знакови који показују некоме да заиста обраћате пажњу на њих, и да сте заинтересовани за њих. Они такође показују специфичност интересовања: већина људи не додирује стално подлактице свих у просторији. Они то раде само са људима, који им се заиста свиђају.

Испод је неколико знакова говора тела који често сигнализирају интересовање за некога:

- Осмех
- Усмеравање тела према особи са којом флертујете (кукови и стопала окренути према њима)

Пресликавање њихових покрета
- Ухватите њихов поглед, скрените поглед, а затим се поново осврните

Ствар свих ових радњи је да људи имају тенденцију да то раде природно, када им се неко свиђа. Дакле, кључ је да се уверите да не покушавате само да механички прођете кроз гомилу флертујућих "потеза".

5. Понудите промишљен комплимент - Људи воле да се осећају виђено и цењено, па им такође пријају и разни комплименти. Када желите некоме да дате комплимент, нека буде кратак, пријатан и искрен.

6. Започните квалитетан разговор - И добар разговор може бити део флерта. Када започнете стварни разговор са неким, директно му показујете да сте заинтересовани за његово мишљење и шта има да каже. "Многи људи мисле да први потез мора бити велики, као што је питати некога за њихов број или ући у физички контакт. Напротив, може бити суптилно као да питате некога за време како бисте отворили простор за комуникацију" - истиче стручњак. Приступите некоме једноставним питањем да бисте покренули ствари, као што је "Да ли сте били овде раније?" или "Како знате за ово?"

7. Обратите пажњу на то како реагују - Уверите се да је особа са којом покушавате да флертујете укључена у то пре него што наставите! Док неко мора да направи први потез, флерт функционише само ако је интересовање узвраћено. Ако друга особа не узвраћа интересовање, немојте то схватити као позив да се више потрудите или да им се поново обратите на други начин. када особа јасно показује да није заинтересована, немојте да инсистирате, нити да будете очајни, већ једноставно освестите да то није права особа за вас.

8. Не претерујте - Људи понекад могу превише размишљати о флертовању, или му дају превише свесног размишљања. Ако сте превише заузети у тренутку интеракције, размишљајући о томе где стављате руку или колико фино звучите, пропуштате прилику да будете присутни у овом тренутку и да заправо радите оно што покушавате да урадите: заправо да се повежете са другим људским бићем.

Како флертовати преко дописивања

Веома је тешко флертовати преко преко порука. Стручњак за односе објашњава да је најбољи начин да се пренесе интересовање за некога преко текста, јесте да останете ангажовани у разговору, и заправо покажете интересовање за оно што кажу. "Запамтите мале детаље о њиховој причи и изнесите их касније, на пример: 'Хеј! Прошао сам поред билборда који је рекламирао најновији филм, и сећам се да да си хтео да га гледаш са пријатељима. Како ти се допао?"

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas