Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да препознате оргазам код жена? Ово је СИГУРАН ЗНАК да је доживела врхунац

Знаци и симптоми климакса код жена: како знати да ли је девојка доживела оргазам

1654243823_jan-zhukov-Uk5cY7w2MgM-unsplash.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Можда сте некад наишли на податак да око 10-15% жена никад није доживело оргазам, па не чуди што понекад може бити изазовно утврдити да ли је ваша партнерка доживела врхунац. Дакле, читајте даље да бисте сазнали како да знате да ли је девојка доживела оргазам.

Прочитајте још: Предности секса за здравље жена: Помаже нашем телу на 5 невероватних начина

Знаци и симптоми женског оргазма

За некога са клиторисом, медицински говорећи, оргазам може, али не мора увек бити као „ватромет“ како се обично описује. То би једноставно могло бити суптилно повећање напетости, након чега долази до наглог ослобађања. Реакција током секса која резултира опуштеним осећањем се квалификује као оргазам. Ипак, ево неколико знакова на које треба обратити пажњу:

  • Аутоматске контракције мишића око бутина, ногу, задњице, стомака, зидова вагине, мишића дна карлице итд.
  • Покрет прстију на ногама или прстима и стењање
  • Промена у откуцају срца и дисања. Повећање броја откуцаја срца и крвног притиска је сасвим нормално
  • Ваше тело постаје осетљиво, посебно око гениталија
  • Можда ћете се осећати поспано
  • Почињете да се осећате физички вруће

Један од највидљивијих знакова може бити следећи: великом броју жена ће након оргазма поцрвенети део груди изнад дојки где је кожа танка због навале хормона. 

Прочитајте још: ТАНТРИЧКО ВОЂЕЊЕ ЉУБАВИ: Ево шта све треба да знате о овом сензуалном односу

Још једна важна напомена за крај. Чак и ако она глуми оргазам, то нипошто не мора да значи да она не ужива у сексу. Наиме, истраживања показују да је код жена највећа активност у центрима за ужитак у мозгу за време секса, односно „на путу до оргазма“, док непосредно пре самог врхунца активност нагло пада. С друге стране, код мушкараца је активност у тим деловима највећа управо за време саме ејакулације.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas