Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Предности секса за здравље жена: Помаже нашем телу на 5 невероватних начина

Више од пуког задовољства

1654088023_marie-michele-bouchard-pWTlz9RfAN8-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Добар секс није само важан аспект за неке парове и за добробит везе, већ је и физичка активност и са овог аспекта има последице по тело. Када говоримо о сексу код жена, урањамо у свет који тек треба да се истражи.

Прочитајте још: Како да МАНИФЕСТУЈЕТЕ ЉУБАВ у 4 корака: Призовите романтичне понуде у ваш живот

Има жена које кажу да је питање женске сексуалности потиснуто и критиковано, али сваким даном налазимо нове покрете и људе који покушавају да нормализују потрагу за сексуалним задовољством код жена . Јер када говоримо о сексуалности, не постоји само интимност пара већ и интимност са самим собом. У том смислу, ми вам показујемо неке предности које секс доноси, сам или уз пратњу, за тело жене.

Ваш нови доктор? Здравствене предности секса

Помаже вам да боље спавате

Сексуални однос значајно смањује вашу несаницу. Студија под називом „Секс и сан: перцепција секса као понашања које подстиче спавање“ показала је да је 45% испитаних жена изјавило да је побољшало своје обрасце спавања.

То је због опуштања након оргазма; хормони као што је окситоцин, који се односе на задовољство, се ослобађају, а адреналин и стрес се смањују, што олакшава телу да се одмара. Секс је такође повезан са снижавањем крвног притиска и узимајући у обзир физичку активност која се дешава током вођења љубави, секс се схвата као аеробна вежба, побољшава здравље срца.

Ублажава менструалне болове

Током секса и после оргазма, материца се контрахује, опушта унутрашње мишиће вагине и ублажава грчеве изазване менструалним грчевима. Према новинама Ел Еспанол, сексуална активност скраћује време менструације када се сношај обавља током тог периода.

Фото: Пиксабеј

Повећајте либидо

Жеља повећава жељу. Многе жене пате од „недостатка жеље“ и да је то углавном због проблема које та особа још увек има у мислима.

Прочитајте још: 13 разлога зашто понекад имате ПЕЦКАЊЕ ИЛИ ГОРУЋИ ОСЕЋАЈ у вагини НАКОН СЕКСА

Да бисте га ублажили и повратили жељу за сексом, морате имати секс: „Морате да нахраните жељу“. Што више секса, већа је вероватноћа да ћете желети да наставите са сексом. Штавише, студија коју је објавио ЦНН показала је да су парови који су покушавали да имају више секса створили јаче везе интимности и наклоности.

Здрав секс чини срећним

У Сједињеним Државама је спроведена студија са више од 30 хиљада мушкараца и жена између 1989. и 2012. Истраживачи су открили да не само сношај, већ и миловања, пољупци и блискост чине људе срећнијима. Ова радост није била иста када се упореди са осећајем људи након ноћи необавезног секса.

Јача дно карлице

Контракције током пенетрације и узбуђења помажу у тонирању мишића и ткива, спречавајући будућу инконтиненцију и чак смањују вагиналне проблеме доприносећи сувоћи. Заузврат, физичка активност током секса јача цео имуни систем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas