Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Морају да се освесте и схвате једно“: Ово су најгори мушкарци које жене могу да изаберу

У психотерапији постоји појам "синдром доброг момка", који објашњава зашто жене не воле мушкарце који су превише фини, љубазни и пажљиви.

1648472246_muskarci.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Дефектолог и психотерапеут Ивана Синђић је у емисији "Уранак" на К1 Телевизији открила зашто женама не одговарају такви типови мушкараца и шта је то "синдром доброг момка".

Прочитајте још: ОВО ЈЕ НАЈБОЉИ НАЧИН ДА НЕКОГА ОСТАВИТЕ: Савети стручњака који су свима некад затребали

- Као што жене не воле претерано фине мушкарце, исто тако ни мушкарци не воле претерано фине жене. Заправо, у психотерапији и психологији постоји један појам који се зове 'синдром доброг момка'. То су људи који су одрастали на један специфичан начин и научили су да својим родитељима никад не противрече, да увек буду добри у школи, да запостављају своје потребе, да не показују бунт чак и онда када је то потребно и да удовољавају другима", открила је психотерапеуткиња за К1 телевизију и додала:

- Ту се формира један драјвер, а драјвер је нешто што нас подсвесно 'вози' и носи и ми партнере не бирамо толико свесно, јер наше подсвесно стање одради велики посао. У везама са женама, ови мушкарци удовољавају беспоговорно, не постављају границе, нису свесни својих сопствених потреба, а ако јесу, они их запостављају. Труде се да не уђу у конфликт јер их конфликт плаши да ће бити остављени -  објаснила је ивана у „Уранку“.

Такви мушкарци мисле да се може живети без икаквих конструктивних расправа

- У психотерапији сам сретала такве мушкарце и парове. Они делују углавном без довољног самопоуздања и када их питате, партнерка може да им ради шта хоће. Чак и да буде љута, груба, да их превари, а они то све праштају. Ако њих питате, никада не би било конфликта, свађе, рата, све би било једно дивно место и они се пред свима повлаче. Мушкарац који има инцијативу, који уме да поставља границе, који је самопоуздан, не значи да је он лош и да не може бити добар према женама. Ми овде говоримо о претерано финим мушкарцима", објаснила је она.

Зашто жене не воле такве мушкарце?

- Такав мушкарац жени често делује да не може да заштити ни самог себе, па онда делује да она њега треба да штити. Од праисторије је улога мушкарца таква да доноси храну, штити жену, породицу, потомоство. Много тога смо ми понели из нашег историјског развоја. Жене више воле мушкарце који показују иницијативу, да не морају увек оне да доносе одлуке, него да то може бити партнерство. Код синдрома доброг момка, он гледа да максимално удовољи њеним потребама, а своје поставља на последње место, чак је и питање колико је уопште свестан тога. Фини мушкарац трпи само зато што не зна да се супротстави - истакла је Ивана.

Прочитајте још: НЕ ОДУСТАЈТЕ од везе док не урадите ОВИХ 5 ствари

Какви мушкарци су лош избор за партнера?

- Две најлошије категорије мушкараца, које жене често бирају, су емоционално веома недоступни мушкарци. То су они који везу са женом никада не постављају као приоритет. Он не даје довољно, даје мрвицу пажње и љубави. То су углавном жене из породице, које су још у свом детињству осетиле кроз односе са родитељима, који су често били емоционално недоступни, груби, захтевни и навикли да се боре за љубав. Таква жена се као Сизиф бори да га ипак освоји. Зашто? Зато што она има сопствени унутрашњи доживљај недовољне вредности и важности и онда сматра да ако успе да га освоји, биће вредна. Са њима радимо на томе да се освесте да су саме вредне, а не тако што ће се мучити да освоје некога -  објаснила је Ивана на К1 телевизији у „Уранку“,

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas