Oglas
· · Komentari: 0
ČOVEKOVI PRIJATELJI

3 načina kako da RASHLADITE kućne ljubimce i sprečite da dožive toplotni udar

Tokom visokih temperatura posebnu pažnju moramo posvetiti kućnim ljubimcima

1658675848_dog-g5eb23a5fe_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kućnim ljubimcima potrebno je posvetiti posebu pažnju tokom vrelih dana, kada im je potrebna pomoć u rashlađivanju kako bi sprečili toplotni udar na koji su posebno osetljivi.

Pročitajte još: Radost u domu Lidije Vukićević: NJen naslednik podelio važnu vest (FOTO)

Hladna voda

Sveža i hladna voda mora uvek biti na dohvat ruke vašim ljubimcima da u svakom trenutku mogu da je piju i hidridaju se. Osim toga, valjalo bi da imate i umereno hladnu vodu u većem lavoru ili u kadi kako bi ljubimci mogli da uskoče i malo se rashlade.

Mesto u hladu

Ukoliko je vaš ljubimac u dvorištu, onda mu obezbedite neko senovito mesto u hladu. Kućice u vrelim letnjim danima nisu sjajna rešenja, jer u njima toplota ostaje zarobljena. Dakle, napravite mu mesto u hladu, a ukoliko je to nemoguće razmislite o tome da ga bar u pretoplim danima pustite u dvoj dom.

Pročitajte još: Samo održavanje bazena košta kao MANJI STAN U BEOGRADU: Zavirite u dom fudbalera Nemanje Matića i njegove supruge (FOTO)

Šetnje tek u večernjim satima

Najbolji način da rashladite psa je da zapravo izbegavate šetnje u periodu od 13h do 17h, kada je razume se i vama toplo. Dug boravak na vrelom asfaltu ili pesku može dovesti do toga da vaš ljubimac dobije opekotine po šapama. Šetnje se preporučuju ili ujutru ili uveče, kada temperatura padne. Ukoliko imate boksera, buldoga, pekinezera ili bostonca, treba da budete posebno oprezni! Psi sa brahicefaličnom vilicom teško podnose ovo vreme, jer njihovo dahtanje nije tako efikasno kao kod drugih pasa.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas