· · Коментари: 0
кућни љубимац

Четири расе паса посебно ОБОЖАВАЈУ ДЕЦУ: Стрпљиви су и нежни

Готово да не постоји дете које у једном тренутку неће изразити жељу да има љубимца.

1639729979_1620483036_Depositphotos_24367125_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Ако се двоумите по овом питању, требало би да знате да пси важе за најбољи избор када је у питању одлука везана за кућне љубимце. Они малишане, од најранијег доба могу да науче да буду одговорни, осећајни и да лакше склапају пријатељства.

Међутим, пре него што удомите или купите штене, било би добро да знате које су то расе које се посебно препоручују породицама са децом. Ови пси имају стрпљења колико само можете да пожелите, нежни су, и децу посматрају као своје потомство.

Пси који посебно воле децу

Кавалирски шпанијел краља Чарласа

Овај пас представља најбољи избор за све оне који желе живахног, али уједно и врло осећајног љубимца. Познати по томе да се добро слажу са свима на које наиђу, ови пси су једноставно незаобилазни на листи паса погодних за породице са децом. Мали, компактни, окретни и доброћудни, они ће се сатима играти са вашим малишаном и притом бити врло пажљиви.

Прочитајте још: Да ли је безбедно ШЕТАТИ ПСЕ ПО СНЕГУ? Најбољи савети за ниске температуре

Бернски пастирски пас

Ако више волите веће расе паса и у свом поседу имате пространо двориште, бернски пастирски пас је прави избор за вас. Не дозволите да вас његова величина уплаши, јер се у овом крзненом џину крије врло нежно срце пуно љубави према деци. Њему ни најмање неће сметати снажни дечији загрљаји, а посебно ће уживати док се са њима ваља по трави.

Аљаски маламут

Аљаски маламут је раса која живи за свој чопор, псећи или људски, њему је свеједно. У питању је раса узгајана за вучу саоница по снегу, и овај пас није навикао на самоћу. У његовим генима је тимски рад и потребан му је вођа ког ће следити. Ако у вама препозна свог вођу, он ће вашу децу доживети као део чопора и чиниће све што је у његовој моћи да их заштити.

Прочитајте још: 5 МИНИЈАТУРНИХ РАСА ПАСА које су идеалне за ваш дом и децу (ФОТО)

Бостонски теријер

Ако сте у потрази за љубимцем који ће се одлично слагати са децом, а да притом не захтева много одржавања бостонски теријер је најбољи избор за вас. Ови мали пси су врло умиљати и нежни према деци свих узраста. Њима одговара живот у стану, што значи да не захтевају ни много простора за трчање, мада ће ценити ваше дневне шетње око блока.

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.