· · Komentari: 0
kućni ljubimac

Četiri rase pasa posebno OBOŽAVAJU DECU: Strpljivi su i nežni

Gotovo da ne postoji dete koje u jednom trenutku neće izraziti želju da ima ljubimca.

1639729979_1620483036_Depositphotos_24367125_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ako se dvoumite po ovom pitanju, trebalo bi da znate da psi važe za najbolji izbor kada je u pitanju odluka vezana za kućne ljubimce. Oni mališane, od najranijeg doba mogu da nauče da budu odgovorni, osećajni i da lakše sklapaju prijateljstva.

Međutim, pre nego što udomite ili kupite štene, bilo bi dobro da znate koje su to rase koje se posebno preporučuju porodicama sa decom. Ovi psi imaju strpljenja koliko samo možete da poželite, nežni su, i decu posmatraju kao svoje potomstvo.

Psi koji posebno vole decu

Kavalirski španijel kralja Čarlasa

Ovaj pas predstavlja najbolji izbor za sve one koji žele živahnog, ali ujedno i vrlo osećajnog ljubimca. Poznati po tome da se dobro slažu sa svima na koje naiđu, ovi psi su jednostavno nezaobilazni na listi pasa pogodnih za porodice sa decom. Mali, kompaktni, okretni i dobroćudni, oni će se satima igrati sa vašim mališanom i pritom biti vrlo pažljivi.

Pročitajte još: Da li je bezbedno ŠETATI PSE PO SNEGU? Najbolji saveti za niske temperature

Bernski pastirski pas

Ako više volite veće rase pasa i u svom posedu imate prostrano dvorište, bernski pastirski pas je pravi izbor za vas. Ne dozvolite da vas njegova veličina uplaši, jer se u ovom krznenom džinu krije vrlo nežno srce puno ljubavi prema deci. NJemu ni najmanje neće smetati snažni dečiji zagrljaji, a posebno će uživati dok se sa njima valja po travi.

Aljaski malamut

Aljaski malamut je rasa koja živi za svoj čopor, pseći ili ljudski, njemu je svejedno. U pitanju je rasa uzgajana za vuču saonica po snegu, i ovaj pas nije navikao na samoću. U njegovim genima je timski rad i potreban mu je vođa kog će slediti. Ako u vama prepozna svog vođu, on će vašu decu doživeti kao deo čopora i činiće sve što je u njegovoj moći da ih zaštiti.

Pročitajte još: 5 MINIJATURNIH RASA PASA koje su idealne za vaš dom i decu (FOTO)

Bostonski terijer

Ako ste u potrazi za ljubimcem koji će se odlično slagati sa decom, a da pritom ne zahteva mnogo održavanja bostonski terijer je najbolji izbor za vas. Ovi mali psi su vrlo umiljati i nežni prema deci svih uzrasta. NJima odgovara život u stanu, što znači da ne zahtevaju ni mnogo prostora za trčanje, mada će ceniti vaše dnevne šetnje oko bloka.

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.