Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Идеалне мачкe за особе које пате од анксиозности

Многи људи, било млађи или старији, открили су заправо да им поседовање кућних љубимаца помаже да превазиђу тескобна осећања.

1652550255_cat-gcb7a02fa3_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Познато је наиме да многе врсте животиња које се држе као љубимци врло ефикасно уклањају стрес и позитивно делују на унутрашње борбе људи који пате од анксиозности.

Сматра се да држање мачке у рукама, чак и само неколико минута, уз нежно мажење може знатно побољшати расположење појединца. Иако су пси често избор број један када је неком потребан љубимац за емоционалну подршку, има нечег необично утешног у мачкама. Оне су, према најновијем истраживању идеални љубимци за све оне који се боре са анксиозношћу.

Прочитајте још: Какав је цикулс спавања имају мачке? Многи се питају да ли ходају и спавају

Америчка бобтејл мачка

Ова раса је врло интересантна јер је краси необичан карактер. У једном тренутку она вас може забављати својим несташлуцима, а већ у другом може бити ваше „раме за плакање“, уколико се осетите анксиозно. Такође, ово је једна од ретких врста која добро реагује на обуку и нема проблем са ношењем повоца. У том случају ако сте неко ко се осећа боље након шетње, биће вам сигурно драго да чујете да и вашу љубимицу можете повести са вама.

Америчка коврџава мачка

Ако је могуће издвојити међу свим мачкама на свету најумиљатију онда је то свакако америчка коврџава мачка. За њу се каже да је мачка оријентисана на људе, што значи да ће своје власнике са задовољством пратити у стопу. Не постоји шанса да ћете се у друштву ове мачке са повијеним ушима уназад осетити усамљено и напуштено. Ове мачке су уједно и врло прилагодљиве, тако да ако се селите или мењате нешто значајно у свом животу, ваша љубимица ће бити уз вас.

Бирманска мачка

Као једна од најлењих и свакако најопуштенијих мачака на свету, бирманска раса заиста „зна“ шта значи реч декомпресија. Ако вам је потребно да имате крај себе неког ко делује умирујуће, то је дефинитивно ова мачка. Она има тенденцију да преферира једну особу у свом животу у односу на све друге, тако да ако вас доживи као свог најбољег пријатеља она ће вам бити верна до краја времена. Бирманска мачка је заиста савршено створење за лење летње вечери.

Прочитајте још: Које воће је најбоље за псе? Обожавају да га једу, а одлично је за здравље

Картузијска мачка

Неколико векова уназад, ове мачке су биле верни пратиоци француских монаха. До дана данашњег оне су задржале своју одану страну личности и не постоји ништа у чему више уживају од тога да својим власницима праве друштво. Пахуљасто, плаво-сиво крзно ове мачке је као створено за мажење, а њене златне крупне очи делују тако умирујуће, да ћете крај ње заиста заборавити на све што вас тишти.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas