Oglas
· · Komentari: 0
kućni ljubimci

IMATE DECU I ODLUČILI STE DA UZMETE PSA: Odgovorite na ovih 5 pitanja i saznajte da li je pravo vreme za to

Sama želja da uzmete psa nije dovoljna, morate ozbiljno razmisliti o ovih 5 stvari.

1644316653_dog-gd8f0a139c_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Vaša deca insistiraju da uzmete psa i baš su uporni. Vi ste popustljivi, ali i dalje niste sigurni. Ako smatrate da starije dete znači i da će biti manje brige, varate se. Postoji mnogo petogodišnjaka koji nisu ni blizu spremni da dele domaćinstvo sa psom i budu bezbedni i po ljubimca i po sebe - i dosta dvogodišnjaka koji to jesu. Takođe, postoje tinejdžeri koji mogu biti ili neverovatna prednost ili veća briga od dosta mlađe dece kada su u pitanju obaveze oko psa.

Foto: pinterest


Ključ uspešnog posedovanja psa jeste da li su odrasli u domaćinstvu spremni da preuzmu odgovornost i da upravljaju situacijom.  Ako jesu, onda skoro svaka kombinacija psa i deteta u kući može da funkcioniše. Da li je pravo vreme za vašu porodicu? Evo pet pitanja koja treba da postavite sebi:

Pročitajte još: Kako da znate da li je vašem PSU previše VRUĆE u KUĆI?


1. Da li je bar jedna odrasla osoba u domaćinstvu zaista uzbuđena zbog posedovanja psa?

Ako to radite samo zbog dece, nemojte!  Za zaposlene roditelje koji uopšte nisu želeli psa, briga o psima postaje vrlo brzo naporna i frustrirajuća.


2. Da li je odrasla osoba koji zaista želi psa  u porodici ona koja je najviše slobodna i kod kuće?

Ako ljubitelj pasa radi 70 sati nedeljno, ali obećava da će brinuti o psu, ovo nije vreme za nabavku psa. Čak ni veoma pametni psi ne mogu da se dresiraju da povraćaju na tepih samo kada je npr. tata kod kuće.


3. Ko će dresirati psa?

Da li ćete moći da pronađete fokus i energiju neophodnu da naučite psa ponašanju koje je ključno za strpljenje roditelja i bezbednost dece?

Pročitajte još: Zbog čega PSI naginju glavu na stranu kada im nešto PRIČAMO?

4. Da li smatrate da je Vaše dete dovoljno zrelo za boravak u istom domu sa psom? 

Koliko god radili sa psom, ako Vaša deca dok su sama, npr. stavljaju olovke psu u uši, vuku, udaraju ili na drugi način ugrožavaju psa, on će po urođenom refleksu želeti da se odbrani. Za psa su te situacije izuzetno stresne i percepirane kao opasnost, iako možda Vama kao roditelju - nisu!  Možete li se posvetiti pažljivom nadzoru dece?


5. Šta mislite o haosu?

Često kada zamišljate štene i Vaše dete u glavi su vam slatke slike gde štene bezbrižno spava u krilu Vašeg deteta. Ali, štene je izuzetno energično i neumorno od istraživanja okoline. Imajte u vidu da možete zateći veliki haos nakon posla ako ostavite štene kod kuće samo ili sa malom decom.

Tek kada odgovorite na ovih 5 pitanja i podrobno razmislite o njima donesite ovu važnu odluku!

              Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU



 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas